Bergens Tidende

Fikk kjeft i pausen

- ODD INGE AAS odd.inge.aas@aftenposte­n.no STEFFEN STENERSEN

Serberne ga Norge et skremmesku­dd i første omgang, men til slutt var det ingen tvil om hvem som var best i Zagreb. Norge vant med fem mål.

Serbia skulle i utgangspun­ktet være den enkleste motstander­en for Norge i hovedrunde­n, men til pause hang de overrasken­de bra med i kampen det norske laget ikke hadde råd til å tape.

Til slutt var det imidlertid PSG-stjernen Sander Sagosen som ble den store forskjelle­n på lagene med sine åtte mål og sitt ellers gode spill. Kristian Bjørnsen scoret like mange.

– Det var en morsom kamp. Vi slet forsvarsme­ssig i første, men så steppet vi opp i andre og da var vi klart bedre, sier kampens store spiller Sander Sagosen til TV3.

– Vi fikk en liten «hårføner» fra Christian (Berge) i pausen. Det trengte vi. Vi må opp et par hakk om vi skal slå Kroatia, men vi har det inne, sier Kristian Bjørnsen.

Det kan også assistentt­rener Steinar Ege fortelle:

– Det ble gitt klar beskjed om at dette var for dårlig. Vi hadde ikke fart i beina og fulgte ikke med på noen ting, sier Steinar Ege til NTB

– Passive

– Vi hadde ikke nok dynamikk i forsvaret i første omgang. Vi var passive i dueller, og ble dratt for mye sideveis, sier landslagss­jef Christian Berge til TV3.

Han lot seg dog imponere av målvakt Torbjørn Bergerud i andre omgang.

– Det var vanvittig moro å se Bergerud på slutten av andre. Da plukket han mye!

Det ble en ekstremt fartsfylt og litt rotete start på oppgjøret. Da syv minutter var spilt hadde begge lagene scoret syv mål hver.

Sagosen var veldig på offensiven med fire tidlige mål, mens Norges keeper Torbjørn Bergerud knapt hadde en redning (tre i hele 1. omgang).

En perle

Kampens perle kom da Sagosen trakk en flyger ut av ermet og enkelt satte inn 11–9 etter et smart innspill fra Bjørnsen.

Da 21 minutter var spilt så det ut som Norge hadde skaffet seg et solid overtak med en 14-11-ledelse.

Men i løpet av noen rotete minutter ga de bort hele ledelsen, spesielt da det serbiske laget scoret to ganger på få sekunder.

Et avkast fra Bjarte Myrhol ble snappet direkte, og dermed lå ballen i det norske målet igjen.

Til pause sto det 17–17.

Tidlig luke etter pause

Den andre omgangen startet imidlertid mye bedre for Norge. Bergerud hadde like mange redninger de første fem minuttene som han hadde hatt i hele den første omgangen.

Det så også ut til å inspirere det norske angrepsspi­llet, for før ti minutter var spilt sikret Bjørnsen femmålsled­else da han satte inn 24–19-målet.

Serberne snek seg imidlertid innpå igjen, men klarte aldri å tette luken helt før Norge rykket fra igjen.

Til slutt sto det 32–27 på resultatta­vlen, en mye mer komfortabe­l seier enn den første omgangen tilsa.

Norge møter vertsnasjo­nen Kroatia lørdag og Sverige i det som kan bli en avgjørende kamp onsdag. De kampene blir etter all sannsynlig­het mye tøffere.

?? FOTO: LUDVIG THUNMAN, BILDBYRÅN ?? STORSPILTE: Sander Sagosen banket inn åtte mål for Norge mot Serbia i Zagreb.