Bergens Tidende

Følger oppskrifte­n til punkt og prikke

-

CLUE-serien er Norges svar på «Frøken detektiv» og «Hardy-guttene».

har han hentet inspirasjo­n fra aktuell populærvit­enskap. Selv The Guardian har formidlet den tvilsomme teorien om at enorme gassbobler fra reservoar på havbunnen er i stand til å senke skip, og at dette kan forklare de mange forsvunne skipene i Bermudatri­angelet.

I «TRIANGELGÅ­TEN» kommer to forskere til pensjonate­t for å finne ut hvorfor så mange båter har forlist i et triangel utenfor Skutebukta. Deres flyfotogra­fering av landskapet skaper problemer for to andre mystiske gjester. De viser seg å ha sluppet ut av fengsel nylig. Nå leter de etter et nedgravd ransutbytt­e i heien bak pensjonate­t.

Først gjelder det å finne ut hvem som forkludrer arbeidet til forskerne, deretter gjelder det å komme først til pengene. Egentlig har ranerne altså lite med de mystiske forlisene å gjøre, de parallelle mysteriene avsporer hverandre og gjør boken til en av seriens dårligste. Men hvem bryr seg?

Å VÆRE SLUKLESER betyr å være så opptatt av hva som skal skje på neste side at du ikke stusser over hvor beleilig det stikker frem en konvolutt med gåtefulle fotografie­r under et skap. Eller hvorfor det er nok at Leo rister på hodet når Cecilia lurer på om det ikke er på tide å involvere de voksne. Lettvinthe­tene er mange, men plottet går som alltid opp på finurlig vis. Kunsten er å gjøre det komplisert nok til at leserne ikke kan forutse hvordan ting henger sammen, men enkelt nok til at flest mulig kan følge sammenheng­ene som avdekkes.

ABSURD NOK KAN BARNA forfølge hva det måtte være av skurker, men som den ansvarlige ekspolitim­annen Jørn Lier Horst er, lar han alltid politiet overta til slutt. Det skal sies at hunden ikke utretter noe av betydning denne gangen. Ellers er oppskrifte­n fulgt nesten til punkt og prikke.

 ?? FOTO: TRYGVE INDRELID, AFTENPOSTE­N ?? NY SERIEROMAN: Jørn Lier Horst har skrevet en ny roman i CLUEserien; om mystiske ting som foregår rundt Perlen pensjonat.
FOTO: TRYGVE INDRELID, AFTENPOSTE­N NY SERIEROMAN: Jørn Lier Horst har skrevet en ny roman i CLUEserien; om mystiske ting som foregår rundt Perlen pensjonat.
 ??  ?? GURI FJELDBERG
GURI FJELDBERG

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway