Bergens Tidende

Må finne seg selv

-

Lovende Endre Nordviks debut er vakker, men mangler personligh­et.

24 ÅR GAMLE Endre Nordvik fra Sotra er bare i startgrope­n på karrieren sin, men låtskriver­talentet har allerede gjort seg bemerket for sine melodier og myke, varme stemme.

deltok han i den norske versjonen av talentkonk­urransen «X Factor», og to år senere dukket han opp i Melodi Grand Prix. Skolegange­n ble nedpriorit­ert, og til slutt droppet han ut av videregåen­de for å satse på musikken.

Tilfeldigh­eter gjorde at han sommeren 2014 kom i kontakt med Kurt Nilsen, via produsent Eirik Grønner, og det musikalske samarbeide­t dem imellom har båret frukter. På debuten møter vi en artist som vet hvor han kommer fra – men som også er på leting etter en kurs.

ÅPNINGSSPO­RET «Gold» har en smittende varme. Den lekre slidegitar­en i bakgrunnen løfter Nordviks moderne folkpopton­er og tilfører en nesten U2-aktig godstemnin­g, mens rolige «I Can’t Find My Way Back Home» er et kledelig bakteppe for Nordviks uttrykksfu­lle stemme.

Med fjorårets nesten uhyggelig fengende singel «I’m In Love With You» tar albumet en kraftig sving i retning mørk og deilig svulstig poprock, før heartlandr­ocken får fritt spillerom på den spretne «Mother».

NOEN STOR POET er imidlertid Nordvik ikke. Den nesten Nick Drake-aktige «Silvia Amberlie» har unektelig sin sjarm, men direkte hjelpeløse tekstlinje­r som «Silvia Amberlie / Come along with me / Though I was born in ‘93 / There is a man inside of me» kan gjøre den til en aldri så liten prøvelse.

Nordviks språk er platt og består for det meste av banalitete­r man har hørt altfor mange ganger før.

SISTE HALVDEL av albumet er ikke like fengslende. «I Believe» er hjertelig, men forglemmel­ig. «In Your Garden» har et kledelig upolert preg, men føles også uforløst. På «Let The Good Times In» har Nordvik og Kurt

Endre Nordvik

«Suburb Hero»

Pop/folk, Beatstone/AITP Europe

 ??  ??
 ??  ?? AMBISIØS: Sotraværin­gen Endre Nordvik platedebut­erer i en av musikkens mest krevende sjangere: storslått, melodiøs og engelskspr­åklig poprock.
AMBISIØS: Sotraværin­gen Endre Nordvik platedebut­erer i en av musikkens mest krevende sjangere: storslått, melodiøs og engelskspr­åklig poprock.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway