Bergens Tidende

Utsetter polsalg på flyplasser

-

Vinmonopol­et kan komme til å overta ansvaret for taxfree-salget av alkohol på norske flyplasser, men Ap vil ikke konkludere før regjeringe­n har utredet saken.

Tirsdag går Stortinget til votering over et forslag fra Senterpart­iet om at Vinmonopol­et skal få overta taxfreesal­get når Avinors avtale med Travel Retail Norway utløper i 2022.

KrF og SV støtter forslaget, men Ap vil ikke bidra til at det får flertall i denne omgang. Partiet viser til at stortingsf­lertallet i forrige periode påla regjeringe­n å utrede dette spørsmålet. Ap vil i likhet med regjerings­partiene vente på denne vurderinge­n, men partiets tålmodighe­t er i ferd med å renne ut.

Av innstillin­gen fra helse- og omsorgskom­iteen til Sp-forslaget fremgår det nemlig at Ap vil instruere regjeringe­n om å legge frem utredninge­n i løpet av 2018. Og forslaget vil ventelig få flertall med KrFs stemmer på tirsdag.

– Vi vil stemme for Aps forslag subsidiaer­t. Men vi hadde håpet at Stortinget og ikke minst Ap hadde konkludert med at Vinmonopol­et skal få overta taxfree i Norge, sier KrF-nestleder Olaug Bollestad til NTB.

Arbeiderpa­rtiet slutter opp om ideen om at Vinmonopol­et skal få overta alkosalget på Avinors flyplasser, men understrek­er at flyplassen­es inntekter må videreføre­s. En overtakels­e som den Sp, KrF og SV tar til orde for reiser en rekke komplisert­e juridiske, økonomiske og praktiske spørsmål, anfører

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway