Bergens Tidende

Kjøpte bolig til 20 millioner kroner usett

Bergenskvi­nne bosatt i Monaco ga 20 millioner kroner for byens dyreste bolig i fjor.

- EIVIND FONDENES eivind.fondenes@bt.no GURO VALLAND

eDen unge kvinnen fra Bergen og familien hennes bor i Monaco. De ønsket seg et eget sted i Bergen, og slo til på en eiendom på sørsiden av Nordåsvann­et i fjor.

Prisen på 20 millioner kroner var den høyeste blant alle boligkjøp i Bergen i fjor. Familien kjøpte boligen uten å se den på forhånd.

Sommerhus ved Nordåsvann­et

– Jeg fikk en liste med en rekke krav de ønsket for boligen de lette etter. For kjøpere som opererer i denne prisklasse­n er det beliggenhe­ten som har alt å si. Alt annet går det an å gjøre noe med, sier eiendomsme­gler Ole Kristian Alvheim i DNB Eiendom.

Boligen ligger på en egen, liten halvøy, med båtplass, naust og et gjestehus. Til og med gjestehuse­t har sitt eget kaiområde. Eiendommen­s størrelse er på rundt 1,5 mål.

– Kjøper har planer om å renovere eiendommen for å få den slik de selv ønsker, sier Alvheim.

Salget av eneboligen med adresse Ekerdalen 11K kom i stand i et samarbeid mellom to DNB-meglere. Den ble aldri lagt ut på det åpne markedet.

– Det er sjelden man kan få seg et nes ved Nordåsvann­et helt for seg selv, med sjølinje rundt nesten hele eiendommen, sier eiendomsme­gler Hugo Førde i DNB Eiendom.

Førde hadde fått salgsoppdr­aget av selgeren. Samtidig hadde Alvheim fått i oppdrag av småbarnsfa­milien i Monaco om å finne den riktige eiendommen for dem.

I eiendomsre­gisteret kommer det frem at kjøperen er bergensere­n Ingvild Henriksen de Lange. Alvheim forteller at familien ikke har planer om å flytte til Bergen, men blir boende i fyrstedømm­et ved Middelhave­t.

– Man kan vel kalle det et sommerhus, sier Alvheim.

– Ønsker å holde en lav profil

Eiendomsme­gleren hadde lett en stund etter en bolig som tilfredsst­ilte kravene til familien.

– Jeg benyttet kontaktnet­tverket mitt og inviterte kunden på tre-fire andre eiendommer i prisklasse­n 20–30 millioner kroner andre steder i bergensomr­ådet, som vi vurderte før Ekerdalen 11K dukket opp, sier Alvheim.

En slektning av familien ble med Alvheim på visning før det ble lagt inn bud.

Alvheim vil ikke å si noe om hva familien driver med i Monaco.

– De ønsker å holde en lav profil, sier han.

 ?? FOTO: ØRJAN DEISZ
FOTO: ØRJAN DEISZ ?? TVEITERÅS - 14,8 MILLIONER: Breimvegen 12 ble solgt til Ingrid Skinlo Rokstad og Peter Sebastian Duus fra Catharina Furnes Troye og Arne Mowinckel Troye.
FOTO: ØRJAN DEISZ FOTO: ØRJAN DEISZ TVEITERÅS - 14,8 MILLIONER: Breimvegen 12 ble solgt til Ingrid Skinlo Rokstad og Peter Sebastian Duus fra Catharina Furnes Troye og Arne Mowinckel Troye.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway