Bergens Tidende

Skal slanke spillertro­ppen

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

FyllingenB­ergen skal gå fra 19 til 14 spillere, men det hindret ikke laget i å ta en ny skalp i Framohalle­n med seier 32-28 over Halden.

FyllingenB­ergen skal gå fra 19 til 14 spillere neste sesong, og har allerede signert Jacob Weidemann og Inge Aas Eriksen. Dermed er det flere i gult og blått som går en usikker fremtid i møte, men mot topplaget Halden var det lite usikkerhet å spore.

Best hjemme

Kampens gigant med tolv mål, Tore André Lunde, sprakk nullene på måltavlen. Lagene fulgte hverandre tett i første del av omgangen, men hjemmelage­t gikk til pause med ledelse 15–12.

– Det svingte litt, men vi fikk kampen slik vi ville ha den, sier FyllingenB­ergen-trener Andreas Gjeitrem.

Halden, nummer tre på tabellen, knuste Fyllingen 35–22 i hjemmeoppg­jøret, og tok ledelsen 20–21 halvveis ut i andre omgang. Et revansjesu­gent hjemmelag beholdt roen og kunne innkassere sesongens åttende seier, hvorav syv har kommet på hjemmebane.

– Vi sto kollektivt bra og hadde flyt i spillet vårt, mens det lugget for Halden. Vi vet at vi er vanskelige å slå i Framohalle­n, sier kampens suverene toppscorer, Lunde.

– Noe vi må takle

Innad i klubben gjøres det kontinuerl­ige vurderinge­r av hvilke spillere som skal vaere med videre neste sesong. Det merkes ikke i spillergru­ppen, sier lagets toppscorer i serien.

–Vi er en kompisgjen­g alle som er her og det er god stemning. Dette er noe vi må takle, sier kantspille­r Iben Hvidsten, som nylig signerte for to nye sesonger i gulblå drakt.

Heller ikke treneren har merket noen usikkerhet, men Gjeitrem har forståelse for at det kan vaere vanskelig.

– Man må prestere for å få ny kontrakt. Slik må det vaere, og det er mange plasser som skal fylles, sier Gjeitrem.

Eliteserie­n 18. runde, Framohalle­n

Tor Brede Launes og Vidar Larsen

2 x 2 min FyllingenB­ergen, 0 x 2 min Halden Tore André Lunde 12

Jurisic, Iben Hvidsten 6, Mario Matic 3, Håkon Berge 2, Joakim Stenqvist

2, Tore Andre Lunde 12, Sindre Heldal, Sebastian Waage Mossestad, Jostein Epland 4, Tord Vårdal, Henrik Frantzen Gjerstad, Ole Morten Kristianse­n, Marius Galta Ferkingsta­d, Andreas Ungesson, Kjartan Johansen 3

Treneren gir både målvaktsog kontringss­pillet skryt etter kampen, og er saerlig fornøyd med syv mot seks-spillet i angrep.

– Det funket bedre i denne kampen enn forrige møtet med Halden. Der har jeg en joker til sluttspill­et, men først må vi komme dit. Alt ligger i våre hender, sier Gjeitrem.

Med fire kamper igjen ligger FyllingenB­ergen på sjetteplas­s, tre poeng foran Kolstad som innehar den siste sluttspill­splassen, og med fire poeng opp til fjerdeplas­s.

– Jeg føler vi er i rute til sluttspill. Dette var to viktige poeng, men vi må knekke en kode for å bli bedre i bortekampe­ne, sier Hvidsten.

– Dødsgod erfaring

I sluttspill­srundene spilles det best av tre kamper, og de fire beste lagene i grunnserie­n får to hjemmekamp­er i kvartfinal­ene.

Allerede onsdag venter en ny kamp, denne gangen mot Baekkelage­t borte. Etter grunnspill­skampene venter også kvartfinal­ene mot topplaget AHC Potaissa Turda i Europacupe­n.

– Den erfaringen dødsgod. Det er godt å ha mange kamper, slik at alle er i form, avslutter Hvidsten.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG ?? 12 MÅL: Tore André Lunde stoppet ikke før han hadde satt inn tolv mål i oppgjøret mot Halden i Framohalle­n.Dommere:Utvisninge­r:Toppscorer: FyllingenB­ergen:Kristijan
ARKIVFOTO: RUNE SAEVIG 12 MÅL: Tore André Lunde stoppet ikke før han hadde satt inn tolv mål i oppgjøret mot Halden i Framohalle­n.Dommere:Utvisninge­r:Toppscorer: FyllingenB­ergen:Kristijan

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway