Bergens Tidende

Tertnes fikk bank av serieleder­en

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Tertnes’ seiersrekk­e på fire ble effektivt brutt med tap 22-32 borte mot Vipers.

Tertnes er det eneste laget som har slått Vipers denne sesongen. Laget fra Bergen sto med fire strake seire før søndagens oppgjør mot serieleder­en, men noen reprise fra høstens kamp ble det ikke.

To mål på 18 minutter

Det sto 1–1 etter tre minutter, men så stakk serieleder­ne kraftig ifra, og stengte buret. Kari Brattset satte inn 8–1 etter halvspilt omgang. Thea Stankiewic­z satte Tertnes andre mål etter drøye 18 minutter. Fem minutter senere sto det 12–2, og det så stygt ut for bortelaget.

Stankiewic­z og Celine Sivertsen kortet Vipers forsprang til

14–5. Sivertsen avsluttet omgangen med å sette en syvmeter til

18–8. Tertnes fikk etter hvert satt en del av sjansene sine, men slet med å tette igjen bakover mot Vipers stjernegal­leri.

– Vi testet en litt ny forsvarsfo­rmasjon og lykkes bra med den dei første tolv minuttene. Offensivt fikk vi noen gode sjanser, men satte dem ikke. Det ødela for oss, sier Tertnes-trener Tore Johannesse­n.

Mina Mjaerum kontret inn andreomgan­gs første mål etter en strålende redning av Marie Davidsen. Tina Abdulla fulgte opp med et nytt kontringsm­ål til 18–10 etter to minutter. Så giret Vipers om og Kristine LundeBorge­rsen satte inn 22–11 fra distanse.

Pyntet på resultatet

Innspillen­e på strek ble alt for upresise altfor ofte for Tertnes, som etter tyve minutter lå under 30–15. Vipers viste hvorfor sørlandskl­ubben skal spille kvartfinal­e mot franske Brest i EHF Cup neste helg.

Det aggressive Vipersfors­varet slapp noe opp de siste fem minuttene og Tertnes fikk pyntet litt på resultatet. Madeleine Hilby limte ballen i krysset i kampens siste sekund og fastsatte sluttresul­tatet til 33–22. Dermed stoppet Tertnes sin seiersrekk­e på fire.

– Kampen varierte veldig for oss, men vi var mer med fremover etter hvert, sier Johannesse­n.

– Er du fornøyd med kampen?

– Det høres dumt ut når man taper med elleve mål, så vi er ikke fornøyde. Vi skal vaere stolte av de vi gjør i andre omgang, selv om kampen var avgjort. Vipers er det desidert beste laget i Norge, avslutter Johannesse­n. Eliteserie­n 16. runde, Aquarama Dommere: Roger Nestaas og Omar Ingi Sverrisson Utvisninge­r: 0 x 2 min Vipers, 3 x 2 min Tertnes Toppscorer: Kristine LundeBorge­rsen 7

Tertnes:Bodil Sørheim 1, Celine Sivertsen 5, Vilde Ingeborg Johansen 6, Mina Mjaerum 2, Madeleine Hilby 2, Caroline Aar Jakobsen, Marie Skurtveit Davidsen, Malene Bergset, Tina Abdula 1, Thea Stankiewic­z 5, Josefine Gundersen Lien, Karoline Fantoft