Bergens Tidende

Silja Sol: –Det betyr utrolig mye

- KJETIL KOPREN ULLEBØ kjetil.ullebo@bt.no

Både Sigrid og Silja Sol vant sine første spellemann­priser søndag kveld. Enslaved vant sin femte.

– Jeg skjelver her jeg står, sa Silja Sol da hun hadde vunnet sin første spellemann­pris og fotografen­e skulle ha sitt.

Klassisk eller metal?

Hun vant prisen for platen «Ni Liv», hennes tredje album.

Også for debutplate­n, «På hjertet», ble Silja Sol Dyngeland, som er hennes fulle navn, nominert.

– Det betyr utrolig mye for meg. Første gang jeg ble nominert var det i kategorien viser, nå er det i indie. Neste gang får det bli en ny kategori. Kanskje klassisk, eller metal? sier Silja Sol til BT, før hun avslører at både hun og Fredrik Vogsborg må opp klokken seks mandag morgen. De skal

nemlig på turné med Aurora.

– Vilt, men rolig

Fredrik Vogsborg vant spellemann­pris for to år siden med bandet sitt Megaphonic Thrift nå har han altså vunnet pris som produsent for Silja Sol.

– Vi er nesten en duo på denne platen. Fredriks produksjon­er er utrolig viktige for det platen er blitt, sier Silja Sol.

Vogsborg kan avsløre at han faktisk hadde bursdag i går.

– Så dette blir dobbel feiring. Litt dumt at vi skal så tidlig opp, sa han. – Vi må feire litt! Vi feirer vilt, men rolig, sier Silja Sol!

Takket Bergen kino

I tillegg til å takke familie, management og samboer, sendte Silja Sol en takk til Bergen kino da hun mottok sin spellemann­pris.

For hvis du har vaert på Silja Sol-konsert, og du har lurt på hvor du har sett artisten før, kan det kanskje vaere fordi du har kjøpt popcorn av henne. I tillegg til artistkarr­ieren jobber hun nemlig på Bergen kino.

–Jeg driver med pop og popcorn. Jeg sendte en takk fordi de er så greie. De lar meg alltid bytte vakter hvis jeg skal på turné eller andre ting. Jeg hadde faktisk senvakt på kinoen senest lørdag, sier Silja Sol.

Blir større og større

Et band som vet veldig godt hvordan det er å vinne spellemann­pris, er Enslaved. Til tross for at bandet har vunnet

 ??  ?? POP OG POPCORN: I tillegg til å takke familie, management og samboer, sendte Silja Sol en takk til Bergen kino da hun mottok sin spellemann­pris. I tillegg til artistkarr­ieren jobber hun nemlig p Vogsborg
POP OG POPCORN: I tillegg til å takke familie, management og samboer, sendte Silja Sol en takk til Bergen kino da hun mottok sin spellemann­pris. I tillegg til artistkarr­ieren jobber hun nemlig p Vogsborg
 ??  ?? I AUSTRALIA: Sigrid (Solbakk Raabe) takket for prisen fra Australia, der hun er på turné.
I AUSTRALIA: Sigrid (Solbakk Raabe) takket for prisen fra Australia, der hun er på turné.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway