Bergens Tidende

Fem år for drapsforsø­k

- PER LINDBERG per.lindberg@bt.no

En 43 år gammel mann er funnet skyldig i drapsforsø­k etter å ha knivstukke­t naboen.

Mannen er dømt til fengsel i fem år, fremgår det av en dom fra Gulating lagmannsre­tt. I tingretten var straffen fire år og seks måneder.

Om kvelden 25. november

2016 var flere naboer i 43-åringens leilighet i Tyssedal. Han tilhører et rusbelaste­t miljø. Det oppsto «knuffing» etter at det ble sølt vin på 43-åringens PC. Stemningen var amper.

Naboene forlot leilighete­n etter hvert. Senere på natten kom to av dem tilbake. En av dem satte seg i en stol da

43-åringen kom med en skarp kniv. Da den andre reiste seg fra stolen, ble han stukket fire ganger av 43-åringen.

To stikk i magen ble livstruend­e, og rask behandling reddet trolig livet hans. Mannen ble først kjørt til sykehus i Odda, deretter fraktet til Ullevål sykehus i Oslo. 43-åringen ble pågrepet og siktet for drapsforsø­k. Han hevdet fra starten at han handlet i nødverge.

Dette fastholdt han i rettssaken. Gulating lagmannsre­tt så helt bort fra forklaring­en. Riktignok var det tegn til konflikt tidligere på kvelden, men han var ikke utsatt for et angrep da han stakk den andre fire ganger med kniven.

Av dommen fremgår det at

43-åringen hadde rusproblem­er. Han skal ha uttalt til en leder i rusomsorge­n i Odda kommune «at en dag ville det klikke for ham». 43-åringen skal ha hatt problemer med folk som kom til ham for å stjele narkotika. Dette skal ha ført til et høyt stressnivå, ifølge dommen.

Mannen som ble stukket ble påført alvorlige skader og ble først skrevet ut fra sykehus i januar 2017.

Han har fortsatt store smerter, og snakker om et «smertebelt­e», ifølge dommen. Han må ha hjelp daglig med vask av klaer, samt handling.

43-åringen må også betale

150.000 kroner i erstatning til offeret.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway