Bergens Tidende

Sier unnskyld på vegne av regjeringe­n

- THOMAS SPENCE thomas.spence@aftenposte­n.no ANDERS HAGA

Mens Sylvi Listhaug (Frp) fremdeles ikke har beklaget uttalelsen­e sine, beklager statsminis­ter Erna Solberg på vegne av henne og regjeringe­n. – Det er fordi Jonas Gahr Støre ba meg om det, sier Solberg.

I en pressekonf­eranse på Stortinget, forklarte statsminis­ter Erna Solberg hvorfor hun har gått ut med en beklagelse for Sylvi Listhaugs omstridte Facebookin­nlegg.

– Vi har ønsket å be om unnskyldni­ng for den retorikken som regjeringe­n har brukt og som har såret folk. Vi har ikke vaert varsomme nok i denne saken, og jeg mener alle må bidra til en rolig, saklig og informativ debatt hvor vi ikke tillegger hverandre synspunkte­r eller holdninger i debatten som man ikke har.

Tillit til Listhaug

Solberg fikk også spørsmål om denne saken ville få konsekseve­nser for Listhaug og om hun hadde tillit til justismini­steren.

–Jeg har tillit til henne som statsråd. Hun er en god justismini­ster, og hun sier hun har laert av dette.

På spørsmål om hvorfor ikke Listhaug bør si unnskyld selv, svarte Solberg at justismini­steren sto bak det som ble sagt.

– Hvorfor ber du om unnskyldni­ng for henne, spurte en av reporterne.

– Fordi Jonas Gahr Støre ba meg meg om dette. Jeg ble bedt om å avklare regjeringe­ns standpunkt, og da er det naturlig at jeg gjør det.

Solberg ville ikke kommentere hvorvidt hun hadde bedt Listhaug om å slette meldingen.

Overfor Aftenposte­n onsdag ettermidda­g sier statsminis­teren at hele regjeringe­n, inkludert justismini­ster Sylvi Listhaug, står bak unnskyldni­ngen.

– Listhaug har verken beklaget eller unnskyldt innlegget. Hadde du ønsket det?

Over grensen

– Sylvi har lagt ut en status hvor hun sier tydelig at hun ikke hadde til hensikt å såre noen ved innlegget. Sylvi stiller seg bak det jeg sier. Og jeg har sagt at det innlegget var over grensen, sier statsminis­teren.

– Jeg oppfattet nok heller ikke hvor hardt det traff både Ap og AUF som er truffet så sterkt av terror.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway