Bergens Tidende

Tiltalt etter tidenes hasjbeslag

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

Den uhelbredel­ig syke kvinnen døde åtte dager senere. Nå er samboeren hennes (68) tiltalt etter tidenes tollbeslag i Bergen.

I 12-tiden tirsdag 5. september i fjor satt en mann og kvinne i bilen sin, en Volvo XC90, og ventet på å kjøre i land fra danskebåte­n som hadde ankommet Nøstet fra Hirtshals.

De var pensjonist­er begge to. På kaien plukket tollerne bilen deres ut til sjekk.

Storfangst

Den erfarne narkohunde­n «Tara» ble satt på saken, og markeringe­ne lot ikke vente på seg.

Etter en stund sto tollerne med beslag av et omfang som de aldri før har vaert borti: På ulike skjulested­er i bilen var det gjemt naer hundre kilo hasj.

Politiet har anslått en gateverdi for stoffet på rundt 11 millioner kroner – gitt at det selges i brukerdose­r. Politiet sa tidlig i saken at hasjen antas å ha vaert ment for narkotikam­arkedet i Bergen.

– Dette beslaget er uten tvil det største hasjbeslag­et vi har hatt i Bergen, sa tollsjef Åge Skår.

Både mannen (68) og kvinnen (71) ble siktet for den rekordstor­e innførsele­n. Men kvinnen viste seg snart å vaere uhelbredel­ig syk. Åtte dager etter at paret kom til Bergen, døde kvinnen på Haukeland sykehus.

– Ment for salg i Bergen

Politiadvo­kat Rudolf Christoffe­rsen i Vest politidist­rikt bekrefter onsdag at det nå er det tatt ut tiltale i saken, mot den 68 år gamle mannen.

Anklagen går ut på at mannen innførte hasjen eller medvirket til det.

I tiltalen, som BT har fått tilgang til, er mengden av hasj oppgitt å vaere nøyaktig

95,51 kilo. Mannens forsvarer, advokat Rolf Knudsen, sier

68-åringen ikke erkjenner straffskyl­d.

– Han sier han ikke kjente til at det var narkotika i bilen, uttaler Knudsen.

 ?? FOTO: TOLLVESENE­T ?? SKJULT I BILEN: 55 kilo hasj ble funnet under en plate i bagasjerom­met. Da tollerne undersøkte bilen foran, fant de cirka 40 kilo til av det narkotiske stoffet.
FOTO: TOLLVESENE­T SKJULT I BILEN: 55 kilo hasj ble funnet under en plate i bagasjerom­met. Da tollerne undersøkte bilen foran, fant de cirka 40 kilo til av det narkotiske stoffet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway