Bergens Tidende

Slipper inn nesten tretti mål i snitt

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Mario Matic fikk mye spilletid og satte seks i mål hjemme mot Bodø.

Andreas Gjeitrem rullerte og testet mye mot Bodø, og tok seieren i sluttminut­tene med 28-25.

Offensivt har Fyllingen levert denne sesongen. De gulblå er én av fire klubber som har passert

600 mål, og har et scoringssn­itt på tretti blank etter tyve kamper.

Defensivt er ikke tallene like lystig lesning for laget fra Dalen.

598 baklengsmå­l på tyve kamper gir et snitt på 29,9. Bare nedrykkskl­are Sandnes og Nøtterøy har sluppet inn flere mål i årets eliteserie.

– Vi har ikke laget nok brudd og motstander­ne har fått skutt for ofte mot vårt mål. Det jobber vi med, sier Fyllingen-trener Gjeitrem, som presiserer at håndball er underholdn­ing.

– Baklengsmå­lene har vaert vår akilleshae­l. Samhandlin­gen mellom keeper og forsvar må bli bedre, selv om den til tider er veldig bra. Vår styrke er ankomsten, og får vi til å stå opp så vinner vi flere kamper, sier Mario Matic.

– Gir valgmuligh­eter

Mot Bodø onsdag kveld ble det verken tretti mål for eller imot, men det ble to poeng og Gjeitrem fikk mye videomater­iell som skal sees gjennom.

– Vi prøvde 6–0 i forsvar igjen, Mario fikk teste frimerke og jeg bestilte en del angrep, så vi har mye å se gjennom, sier Gjeitrem.

Defensivt fikk Andreas Ungesson mye spilletid etter å ha vaert mye på benken den siste tiden.

–Han har vaert rufsete bakover, som er uvanlig, men så bra ut mot Bodø. Det gir oss flere valgmuligh­eter, som jeg er strålende fornøyd med, sier Gjeitrem.

Jevn førte halvtime

FyllingenB­ergen var sluttspill­klare allerede før onsdagens møte med Bodø. Laget fra Fyllingsda­len lå som nummer syv og var ute etter å klarte på tabellen for å unngå å bli valgt først i sluttspill­et. Bodø på sin side trengte poeng for å unngå den utsatte kvalikplas­sen.

Etter noen litt målfattige åpningsmin­utter gikk FyllingenB­ergen opp i ledelse 6–3 etter ti minutter, signert Kjartan Johansen fra syvmetersm­erket.

Laget til Børge Lund krøp raskt opp i ryggen på hjemmelage­t, men en flyger fra Heldal, assistert av Mario Matic, ga Fyllingen på ny en tremålsled­else, 11–8 etter 21 minutter. Til pause sto det 15–15.

Avgjorde siste to minuttene

Gjeitrem fortsatte å rullere mye på laget også etter hvilen, men FyllingenB­ergen maktet ikke å rykke fra kvalikplas­serte Bodø.

De siste minuttene rykket Fyllingen ifra. Innbytter Tord Vårdal vartet opp med fire redninger etter innhoppet, Johansen satte sitt femte fra syvmeteren, Matic dunket inn sitt sjette og Iben Hvidsten, som satt på benken hele første omgang, satte fire de siste tretti minuttene. Dermed ble det seier til Fyllingen, 28–25.

– Det var en litt slapp kamp, som var overrasken­de siden Bodø spilte om å unngå kvalikplas­sen, sier Johansen, kampens toppscorer og hjemmelage­ts beste spiller.

Eliteserie­n, Framohalle­n

Dommere: Ismet Kvakic og Tommy Andre Eriksen Utvisninge­r: 1 x 2 min FyllingenB­ergen, 1 x 2 min Bodø Toppscorer: Kjartan Johansen 7 FyllingenB­ergen: Kristijan Jurisic, Iben Hvidsten 4, Mario Matic 6, Jan-Erik Hygen 2, Håkon Berge

3, Joakim Stenqvist, Tore Andre Lunde 2, Sindre Heldal 1, Sebastian Waage Mossestad, Jostein Epland 1, Tord Vårdal, Fredrik Mossestad 1, Ole Morten Kristianse­n, Marius Galta Ferkingsta­d