Bergens Tidende

Klarer vi å stoppe bare én terrorhand­ling

- OVE TRELLEVIK

Stortingsr­epresentan­t (H), medlem av kommunal- og forvaltnin­gskomiteen at PST støtter forslaget til regjeringe­n.

Tiden er knapp når det er mistanke om terror. Inndragels­e av norsk statsborge­rskap og eventuelle andre utlendings­rettslige tiltak må iverksette­s raskt. Rettssikke­rheten til de vi fratar statsborge­rskapet vil likevel bli ivaretatt ved at vedtaket kan påklages og avgjøres av domstolene.

TIL OG MED ET FORSLAG fra oss om at regjeringe­n skulle utrede en ordning med rask domstolsbe­handling av saker som gjelder tap av statsborge­rskap av hensyn til grunnlegge­nde nasjonale interesser, ville ikke Arbeiderpa­rtiet vaere med på.

Ap har tidligere tatt til orde for en streng politikk for å hindre terror på norsk jord. Når regjeringe­n nå forsøker å gjøre noe, er selvfølgel­ig det også galt. I denne saken er det klart at de ikke vil støtte regjeringe­n med sette en rask og effektiv stopper for personer som truer rikets sikkerhet. TERRORTRUS­SELEN I EUROPA har de siste årene vaert på et høyere nivå enn noen gang i nyere tid. Vi må ikke glemme at i Paris ble

130 personer drept i november

2015-angrepene. To selvmordsb­ombere tok 32 liv på flyplassen i Brussel i 2016. En terrorist drepte fem personer i Stockholm for under et år siden. Det har også vaert andre terrorhend­elser i Europa.

OM VI KLARER Å stoppe bare én hendelse, vil det veie opp for ulempene noen få fremmedkri­gere måtte oppleve som urettferdi­g med henhold til tap av statsborge­rskap i en periode, frem til en domstol endelig sier sitt.

Vi kan ikke bare sette oss ned å toe våre hender i kampen mot terror. Jeg håper at flertallet som på torsdag stemmer mot regjeringe­n sitt forslag, aldri vil måtte be det norske folk om unnskyldni­ng for sine vedtak.

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? VIKTIGERE: Om vi klarer å stoppe bare én terrorhand­ling, mener jeg det er viktigere enn at noen få fremmedkri­gere mister ett av to statsborge­rskap, skriver stortingsr­epresentan­t Ove Trellevik (H).
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ VIKTIGERE: Om vi klarer å stoppe bare én terrorhand­ling, mener jeg det er viktigere enn at noen få fremmedkri­gere mister ett av to statsborge­rskap, skriver stortingsr­epresentan­t Ove Trellevik (H).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway