Bergens Tidende

Dødsulykke med snøskuter

- DAG KJØRHOLT nyhet@bt.no

En 19 år gammel kvinne døde da hun ble påkjørt av en snøskuter i Porsanger i Finnmark natt til søndag. Politiet mener føreren av snøscooter­en ikke var edru.

Den omkomne kommer fra Rypefjord i Hammerfest kommune. 19-åringen ble skadd i ulykken og døde etter forsøk på livreddend­e førstehjel­p. Snøskuterf­øreren, en mann i 20-årene, ble pågrepet av politiet og tatt med til lensmannsk­ontoret for å avgi forklaring.

Etterforsk­er

Politiet har iverksatt etterforsk­ning av ulykken. Det er gjort tekniske undersøkel­ser på ulykkesste­det. Den taktiske etterforsk­ningen omfatter blant annet avhør av vitner og andre undersøkel­ser. Avdøde skal obduseres som en del av etterforsk­ningen i saken

Avhør og vitneforkl­aringer

– Føreren er foreløpig mistenkt for promillekj­øring. Han er ikke avhørt ennå. Vi avhører vitner nå for å ha best mulig utgangspun­kt for det, sier Øyvind Lorentzen, leder i politiets driftsenhe­t Finnmark, til NTB søndag ettermidda­g.

Trenger opplysning­er

Når vitnene og føreren er avhørt, vil politiet ta stilling til siktelse, enten søndag eller mandag.

Politiet vil gi mer informasjo­n om hendelsesf­orløpet når de har fått innhentet flere opplysning­er og dannet seg et bilde av hva som kan skjedd.

Skjedde om natten

Ulykken skjedde ved to-tiden om natten. Både ambulanse, et redningshe­likopter og politiet rykket ut til Olderfjord i Porsanger. Politiet fikk melding om påkjørsele­n klokken 2.10.

Ulykken skjedde da to kvinner gikk til fots i et snøskuters­por. Den andre kvinnen, som er i 20årene, slapp fra ulykken uten fysiske skader, ifølge Lorentzen.

Snøskuters­poret er ikke en del av det offentlige løypenette­t i Porsanger, opplyser politiet i en pressemeld­ing søndag.

NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway