Bergens Tidende

Viste sin støtte for Listhaug

-

«Spade for Spade» og «Heia Sylvi» ropte demonstran­tene som hadde møtt opp til støttedemo­nstrasjon for justismini­ster Sylvi Listhaug (Frp) søndag.

Et par hundre mennesker var til stede foran Stortinget for å vise sin støtte. Demonstran­tene bar plakater med påskriften «Solidarite­t med Sylvi», og hovedappel­lant Shukira Hansen utropte Listhaug til en fremtidig statsminis­ter.

Samfunnsde­battanten gjorde det klart at hun var lei av å bli kalt rasist fordi hun støtter Listhaug.

– Har gått for langt

– Jeg syns mediene har gått for langt i å stemple henne for noe hun ikke er, sier Hansen til NTB om hva hun ønsket å få frem.

Hun mener Listhaugs argumentas­jon er misforståt­t og hevder Arbeiderpa­rtiet gjorde en feil ved å knytte hennes omstridte Facebook-innlegg til Utøya-massakren.

– Det stemmer ikke at Sylvi prøvde å si noe om Utøya. Det var en kjempestyg­g hersketekn­ikk som har skadet mange mennesker. Det er veldig mange ungdommer i dag som har det vondt, fordi noen feilaktig trakk inn det, sier hun.

Samtidig sier hun at hun tar sterkt avstand både fra rasisme, og dem som argumenter­er for at Arbeiderpa­rtiet samarbeide­r med terroriste­r og er forraedere.

En ble bortvist

– Det er ikke sant at Ap vil ha inn alle terroriste­r eller åpne grensene, sier Hansen, og kaller det for en stygg argumentas­jon. Men hun vil ikke vaere med på at Listhaug selv har bidratt til et så hardt debattklim­a.

– Det debattklim­aet var der lenge før henne. Jeg håper vi samles i midten en gang, sier Hansen til NTB.

Fem-seks motdemonst­ranter ropte «nazisvin» og «ingen rasister i våre gater» mot Listhaug-tilhengern­e. Disse ble holdt på avstand av politiet, som møtte frem med en rekke biler.

Ifølge VG ble en mann bortvist etter å ha vist nazihilsen til motdemonst­rantene.

En håndfull fremmøtte med tilknytnin­g til Rødt fant frem mobilen for å synge «En himmel full av stjerner».

Innsatsled­eren fra politiet opplyste at de gjorde en fortløpend­e vurdering av motdemonst­rantene, som ikke hadde varslet om sine aksjoner. Men politiet fant ikke at de var i veien for Listhaug-tilhengern­e, og lot dem fortsette markeringe­n. NTB

 ?? FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, NTB SCANPIX ?? APELL: Shurika Hansen holder apell foran Stortinget til støtte for Sylvi Listhaug. Flere hundre mennesker viste sin støtte til justismini­steren.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, NTB SCANPIX APELL: Shurika Hansen holder apell foran Stortinget til støtte for Sylvi Listhaug. Flere hundre mennesker viste sin støtte til justismini­steren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway