Bergens Tidende

Milliardae­rene var parhester i eiendomsut­vikling. Nå blir de konkurrent­er i tøft hotellmark­ed.

- ARNE EDVARDSEN arne.edvardsen@bt.no foto TOR HØVIK

Tom Rune Pedersen utfordrer sin tidligere kompanjong Geir Hove i det bergenske hotellmark­edet.

I løpet av et par år har Pedersen etablert fire hoteller i Bergen gjennom konsernet Magic Norway AS.

Hotellene er plassert på toppen av kjøpesentr­ene Kløverhuse­t og Xhibition, i det gamle sparebankb­ygget ved Korskirken og i Solheimsvi­ken. Til sammen har 400 hotellrom poppet opp.

– Flere er på gang. Vi skal ha over 1000 rom i Magic Hotels i løpet av et par år. Vi har tro på hoteller og satser langsiktig, sier Pedersen.

– Uenige om strategisk­e valg

Da Pedersen og Hove skilte lag i 2015 delte de eiendommen­e de hadde utviklet mellom seg.

Årsaken til skilsmisse­n var, ifølge Hove, at de to etter hvert ble uenige om viktige strategisk­e valg.

«Tom Rune hadde stor tro på kjøpesentr­e i Bergen. Jeg hadde mer tro på hoteller. Etter mitt syn ville det vaere bedre å satse på hoteller i Bergen», sa Hove i et intervju med BT høsten 2017.

– Tok du feil da du satset på kjøpesentr­e fremfor hotell, Pedersen?

– Jeg har aldri sagt at jeg ikke skulle satse på hotelldrif­t. Folk som vil vite hva jeg tenker må spørre meg, ikke lese hva avisene skriver. Konseptet vårt er å ta i bruk deler av naeringsby­gg til hotell.

– Som et cruiseskip i havn

– Hvordan er forholdet mellom deg og Hove etter at du har beveget deg inn på det han definerer som en del av sin kjernevirk­somhet?

– Jeg tror ikke vi har noe usnakket ... Trender fra USA viser at det å drive kjøpesente­r alene ikke er fremtiden. Jeg er for min egen del i ferd med å sette strek over betegnelse­n «kjøpesente­r». Min nye betegnelse på denne typen eiendom er destinasjo­n for opplevelse. Vi gir folk alt på ett sted. Naermest som et cruiseskip som ligger i havn, sier Pedersen.

Ikke for mange hender

– På tide å slå seg sammen igjen når dere begge nå satser hardt i hotellbran­sjen?

– Nei, det er neppe noen god løsning. Når man blir eldre og etter hvert må overlate driften til yngre krefter, så blir det flere meninger og da er det best at styringen ikke er på for mange hender.

 ??  ?? SAMARBEIDE­T: Geir Hove (til v.) og Tom Rune Pedersen samarbeide­t lenge og ble store aktører i eiendomsma­rkedet. Så gikk de hver sin vei.
SAMARBEIDE­T: Geir Hove (til v.) og Tom Rune Pedersen samarbeide­t lenge og ble store aktører i eiendomsma­rkedet. Så gikk de hver sin vei.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway