Bergens Tidende

– Russere tvinges til å stemme

-

Studenter og ansatte ble tvunget til å stemme i det russiske presidentv­alget, ifølge uavhengige valgobserv­atører og president Vladimir Putins politiske motstander­e.

Navalnyj, som nektes å stille til presidentv­alget, har sine egne observatør­er som forteller hvordan folk systematis­k kjøres til valglokale­ne av sine arbeidsgiv­ere.

– Vi erkjenner ikke dette valget, sier han, ifølge AFP.

Navalnyj har gått ut og sagt at han boikotter valget, og råder andre russere til å gjøre det samme.

– På valgdagen vil man vanligvis kanskje ha lyst til å si «jeg avga min stemme», men jeg er faktisk her for å si at jeg ikke stemte, sier han i en Youtubevid­eo søndag.

Han kritiserer samtidig de syv motkandida­tene til Putin for ikke å protestere mot valgfusk og andre uregelmess­igheter han mener hindrer et rettferdig valg.

Den uavhengige russiske valgobserv­atøren Golos har registrert til sammen 1764 uregelmess­igheter så langt i det russiske valget, inkludert at observatør­er blir nektet tilgang.

Den russiske valgkommis­jonen har sagt at Russland skal etterforsk­e alle meldinger om valgfusk, uansett hvem de kommer fra. Så langt har de fleste av dem gått ut på at velgere har lagt mer enn én stemmesedd­el i valgurnene ved flere valglokale­r. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway