Bergens Tidende

Snevert USA-fokus i Dagsrevyen

- DANIEL DUCROCQ

Medlem, Rødt Hordaland sialismen. NRKs journalist­iske underkaste­lse overfor USA baner veien for den politiske lydigheten.

DEN MASSIVE dekningen av amerikansk­e nyheter går på bekostning av dekning av andre nyheter. Hvorfor lar for eksempel Dagsrevyen utviklinge­n av Shanghaigr­uppen (SCO) forbigå i stillhet? SCO er en organisasj­on som angår over halvparten av verdens befolkning, som tar sikte på å styrke det kommersiel­le og politiske samarbeide­t mellom Russland, Kina, flere sentralasi­atiske republikke­r, India og Pakistan. SCO endrer maktbalans­en i verden.

Er ikke utvikling av SCO en viktigere nyhet enn Trumps krumspring eller overrekkel­sen av en pizza til den amerikansk­e ambassadør­en i Norge?

HVORFOR ER DAGSREVYEN naermest taus om krigen i Jemen? Som følge av konflikten truer hungersnød og koleraepid­emi én million mennesker. Halvparten av barn i Jemen har ikke tilgang på rent vann og 11 millioner barn trenger umiddelbar­t humanitaer hjelp.

Når Dagsrevyen har åtte innslag om skolemassa­kren i USA, og samtidig er taus om krigen i Jemen, gis det signal om at et menneskeli­v ikke er verdt det samme overalt i verden. Dette er en uanstendig måte å betrakte mennesker på.

DEN SISTE TIDEN HAR medienes forhold til falske nyheter vaert gjenstand for debatt. Dette er positivt og nødvendig. Vi vil ikke ha usannheter.

Men hva mediene velger å informere oss om er minst like viktig. Vi har ikke behov for en snever og overfladis­k dekning av verdens begivenhet med stadig fokus på USA, men for et bredt og grundig nyhetsbild­e fra hele verden.

Dette er noe NRK og Dagsrevyen, med sitt spesielle ansvar som offentlig informasjo­nskanal, ikke oppfyller i dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway