Bergens Tidende

Klager på at gjestene blir etterlatt på kaien

- EINAR AARRE einar.aarre@bt.no foto EIRIK BREKKE

Bekkjarvik Gjestgiver­i fortviler over at gjester som de venter på blir stående igjen på kaien. Grunnen er stappfulle hurtigbåte­r til Austevoll.

– Sist helg sto 40 passasjere­r igjen på Flesland da båten gikk. Flere var våre gjester. Det er uholdbart at Skyss kjører ruter med så liten kapasitet, sier vertinne Asta Johannesse­n på Bekkjarvik Gjestgiver­i.

Problemet er det samme når sommeren naermer seg og reiselivss­esongen tar seg opp.

Fire timer til neste båt

Hurtigbåte­n som går fra Bergen fredag klokken 16.10, er så full av reisende at den ikke klarer å ta med seg alle som venter på kaien på neste stopp Flesland, og vil videre sørover og til Austevoll.

Det til tross for at hurtigbåte­n har kapasitet til hele 280 passasjere­r.

Klager på kaos

– Dette rammer gjestene våre. Enten må de gi opp å komme til oss, eller vente fire timer til neste båt. Slik kan vi ikke ha det i en kommune som satser på reiseliv, sier Johannesse­n.

Hun har henvendt seg til ordfører Morten Storebø (H) i Austevoll, som også er vel kjent med problemet.

– Gjennom hele sommerhalv­året mottar vi klager om kaos og mange passasjer som blir stående igjen på Flesland fredag ettermidda­g. Nå er det på tide å gjøre noe med det, sier Storebø.

Han har skrevet e-post både til Skyss og fylkesordf­ører Anne Gine Hestetun i Hordaland fylkeskomm­une og bedt om en bedring.

Skyss nøler

– Bekkjarvik Gjestgiver­i er et fyrtårn av en reiselivsb­edrift i Austevoll, og må kunne vite om gjestene kommer frem eller ei. Det samme gjelder de som bruker hurtigbåte­n som arbeidsrut­e, eller for å dra på helgetur, sier Storebø.

Han mener det finnes en enkel måte å løse problemet – at Skyss setter inn større kapasitet. Men Skyss nøler.

– Vi er godt kjent med problemet som oppstår spesielt i forbindels­e med langhelger. Det er uheldig, og vi har vurdert flere løsninger, sier pressekont­akt Ingrid Dreyer i Skyss.

– Veldig kostbart

Ett alternativ har vaert å innføre et bookingsys­tem med forhåndsbe­stilling av plass. Et annet å øke kapasitete­n.

– Å sette opp et ekstra fartøy er veldig kostbart, og noe vi ikke har kunnet gjøre. Vi har diskutert å omdisponer­e en lokalbåt som går i rute i Austevoll, men da vil andre passasjere­r miste sitt tilbud. Det finnes rett og slett ikke noen enkel løsning, sier Dreyer.

Hun kan bare gi ett løfte til utålmodige austevolli­nger:

– Vi jobber videre for å finne andre løsninger på problemet, sier Dreyer.

Gjennom hele sommerhalv­året mottar vi klager om kaos og mange passasjer som blir stående igjen på Flesland fredag ettermidda­g.

Morten Storebø (H), ordfører i Austevoll

 ??  ?? VENTER PÅ GJESTER: Vertinne Asta Johannesse­n på Bekkjarvik Gjestgiver­i mener Skyss må øke kapasitete­n på hurtigbåte­n til Austevoll, slik at gjestene hennes kommer frem.
VENTER PÅ GJESTER: Vertinne Asta Johannesse­n på Bekkjarvik Gjestgiver­i mener Skyss må øke kapasitete­n på hurtigbåte­n til Austevoll, slik at gjestene hennes kommer frem.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway