Bergens Tidende

Savnet besetnings­medlem på KV «Nordkapp» antatt omkommet

-

Hovedredni­ngssentral­en avsluttet søndag søket etter den verneplikt­ige mannen på KV «Nordkapp» som er savnet i Barentshav­et. – En tragisk dag, sier Sjøforsvar­et.

Søket etter det savnede besetnings­medlemmet fra kystvaktfa­rtøyet «Nordkapp» fortsatte frem til morgentime­ne søndag, men uten funn.

– Det regnes nå ikke lenger som mulig å finne den savnede i live, så redningsak­sjonen gikk klokken 09.00 over til å vaere et søk etter antatt omkommet, opplyste Hovedredni­ngssentral­en for Nord-Norge (HRS) søndag formiddag.

Sjøforsvar­et takker Hovedredni­ngssentral­en for innsatsen med å lede og gjennomfør­e søket etter deres savnede seiler, som de nå antar har omkommet.

– Dette er en tragisk dag for oss alle, hvor vi må anta at en av våre har gått tapt. Vi skal gjøre vårt ytterste med å finne mannen vår og komme til bunns i hvordan noe slikt kan skje. Mine tanker går nå til de naermeste pårørende, sier Kystvakten­s sjef, flaggkomma­ndør Ottar Haugen, i en pressemeld­ing.

Den mannlige verneplikt­ige fra KV «Nordkapp» ble meldt savnet lørdag morgen. Hovedredni­ngssentral­en ble varslet like etter klokken 10.00 samme dag og satte umiddelbar­t i gang et koordinert søk etter den savnede.

Han ble sist sett om bord rundt midnatt, da fartøyet befant seg på en rutinemess­ig patrulje om lag 93 kilometer nord-nordvest av Bjørnøya, men det er regnet som sannsynlig at den savnede fortsatt var om bord i 02.30-tiden. Hovedredni­ngssentral­en har tidligere opplyst at siden den tid hadde fartøyet beveget seg en strekning på om lag 130 kilometer sørøstover, til en posisjon like øst av Bjørnøya.

– Hovedredni­ngssentral­en er svaert takknemlig overfor alle de fartøyene som gikk ut av fisket for å delta i søket. Et stort antall fartøyer, i all hovedsak russiske, bidro til at det var mulig å få gjennomfør­t søket, opplyser HRS. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway