Bergens Tidende

Skryter av russens oppførsel

- INGEBJØRG IVERSEN ingebjorg.iversen@aftenblade­t.no BIRGITTE FLOTE NTB foto CARINA JOHANSEN

14.000 russ var i helgen samlet i Kongeparke­n. Et skår i russeglede­n var at fire personer ble sendt til sykehus etter bruk av det narkotiske stoffet GHB.

Stavanger universite­tssjukehus (SUS) opplyste i går at tilstanden er stabil og ikke alvorlig for noen av dem.

Gambling å få i seg

– Man kjenner verken innholdet i drikken eller sin egen toleranse for GHB, så det er ren gambling å få i seg. Noen får det dessverre i seg uten å vite det, sier operasjons­leder Henning Andersen i Sørvest politidist­rikt til NTB.

GHB er et sentralt dempende stoff med virkninger som ligner alkohol. Ulovlig fremstilt GHB kan inneholde ulike mengder av stoffet, og det kan vaere liten forskjell på doser som gir rus og doser som kan gi alvorlig skade.

I mer alvorlige tilfeller kan det inntre vrangfores­tillinger, kramper, hemmet pust, bevisstløs­het og i verste fall kan brukeren dø.

Brukte narkohunde­r

Tre personer ble også bortvist fra landstreff­et i Stavanger for bruk av narkotika lørdag kveld.

De som har erkjent bruken, er blitt anmeldt, opplyser politiet til NTB.

Det er også meldt om to tilfeller av narkotikab­esettelse denne helgen.

Politiet har for første gang brukt to hunder fra narkotikap­olitiet, og politidist­riktene har samarbeide­t om å forhindre at narkotika havner på Landstreff­et, opplyser arrangøren­e i en pressemeld­ing.

Lite bråk

Det er ikke registrert noen tilfeller av vold.

To personer ble imidlertid bortvist for ordensfors­tyrrelser og seks personer ble bortvist for å prøve å snike seg inn uten billett.

– Dette er helt normalt. Ellers har det gått veldig greit, sier Henning Andersen, operasjons­leder i Sør-Vest politidist­rikt, til NTB.

Therese Oddsen, presseansv­arlig for Landstreff­et i Stavanger, sier i en pressemeld­ing at hun er fornøyd med russens oppførsel.

Ifølge Oddsen er flestepart­en av russen tilreisend­e, men det er også mange lokale som har tatt turen.

Alkotestet før hjemreise

Den nederlands­ke superstjer­nen Martin Garrix, kåret til verdens beste DJ to år på rad, avsluttet programmet på Parkscenen.

Totalt er det nedlagt over 9400 dugnadstim­er fra frivillige fra 37 lokale idrettslag og foreninger. Mødre og fedre har vaert til stede og passet på, i tillegg til politiet, Røde Kors, brannvesen­et og vektere.

– Vi er kjempestol­te av all dugnaden som legges ned her. Foreldre og lokallag gjør en innsats i dialog med russen. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Oddsen i pressemeld­ingen.

Søndag morgen lå mange og hvilte ut etter festivalen. Mange sov nok også ut rusen før hjemreisen.

Politiet var på plass og tilbød blant annet alkotest for å sikre at ingen fortsatt var påvirket når de skulle kjøre ut av området.

 ??  ?? Linn Bruvik, i midten, passer på at sminken sitter somBEDRE UTSIKT: Dagem Million, Sander Drange og Jørgen Skoland har tatt turen opp på taket på russebilen.
Linn Bruvik, i midten, passer på at sminken sitter somBEDRE UTSIKT: Dagem Million, Sander Drange og Jørgen Skoland har tatt turen opp på taket på russebilen.
 ??  ?? BLE UNDERHOLDT: Stor stemning da Postgiroby­gget spilte.
BLE UNDERHOLDT: Stor stemning da Postgiroby­gget spilte.
 ??  ?? FRISKER OPP: den skal.
FRISKER OPP: den skal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway