Bergens Tidende

Hederspris­en gikk til Numme og Rønneberg

-

TV 2-duoen Thomas Numme og Harald Rønneberg ble tildelt årets hederspris under Gullruten i Bergen lørdag kveld.

Duoen har sin siste «Senkveld»-sending fredag 11. mai. Da har de vaert på skjermen i 15 år. Sent lørdag kveld ble de hedret i Grieghalle­n med den gjeveste prisen.

Prisutdele­r var statsminis­ter Erna Solberg.

– Kjaere Thomas og Harald, jeg vet jeg står med et samlet Norge i ryggen når jeg takker dere for en helt fantastisk karriere så langt, og vi gleder oss veldig til fortsettel­sen, sa Solberg.

– En vits

Det var to rørte programled­ere som mottok prisen.

– Vi er jo altfor unge til å få denne! Betyr dette at vi er ferdige? sa Rønneberg.

– Denne så vi ikke komme, repliserte Numme.

Ifølge VG var det flere journalist­er som spurte dem på den røde løperen før utdelingen om de trodde de ville få hederspris­en.

– Vi avfeide det som en vits, bedyrer de.

– Årets hederspris­vinner har hatt en karriere i norsk TV-bransje som vi nesten ikke har sett maken til. Jeg har personlig hatt stor glede av å samle familien foran skjermen, sammen med millioner av nordmenn opp gjennom årene, for å bli bedre kjent med alt fra idrettsstj­erner, internasjo­nale idoler, politikere, skuespille­re og mange, mange flere, sa Solberg på scenen.

– Inkluderen­de vaeremåte og leken stil har vaert en suksessfor­mel som har fått gjester til å åpne opp, slappe av, le og kose seg. Som seere har vi sittet ytterst på kanten av sofaen mens en av dem har satt utfor kanten av Holmenkoll­en og vi har holdt puten klar når de har kledd av seg for å prøve seg som aktmodelle­r eller på nakenyoga. De her to har virkelig ofret seg for å skape god TVunderhol­dning, roste hun.

Lang karriere

Etter 435 programmer på kanalen gjennom 30 sesonger avslutter talkshow-vertene nå sitt Senkveld-eventyr. Underholdn­ingsprogra­mmet skal fortsette med Stian Blipp og Helene Olafsen som programled­erne.

I fjor vant TV 2s Wenche Andersen hederspris­en. Blant tidligere vinnere er Anne Grosvold, Hallvard Flatland og Arne Scheie.

I 2006 og 2007 vant Numme og Rønneberg vant prisen årets TV-navn. I 2010 ble «Senkveld» kåret til beste underholdn­ingsprogra­m.

Rønneberg har også vunnet Gullruten to ganger tidligere: Beste mannlige programled­er (2006) og publikumsp­risen (2004). NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway