Bergens Tidende

Cecilia Braekhus

-

Født: 28. september 1981 i Cartagena, Colombia. Oppvokst i Bergen. Bosted: Oslo

Yrke: Proffbokse­r Karriere: Ubeseiret i 33 proffkampe­r (ni knockoutse­irer).

Tittelfors­varer i forbundene WBA (World Boxing Associatio­n), WBC (World Boxing Council), WBO (World Boxing Organizati­on), IBF (Internatio­nal Boxing Federation) og IBO (Internatio­nal Boxing Organizati­on). henne så lenge. Vi har hatt et så bra samarbeid, forklarer Banks.

Braekhus gikk ned for telling for første gang i karrièren, men kom seg opp igjen.

Spekulerer i konflikt

Tidligere proffbokse­r og Viasport-ekspert Thomas Hansvoll tror det må ha oppstått en konflikt mellom Braekhus og Rijker.

– Et eller annet må ha skjedd. Når en trener blir kastet ut på kampdag, da er det noe som skurrer.

Han kjøper ikke Braekhus´ forklaring for det plutselige trenerbytt­et. Hansvoll understrek­er likevel at det kun blir spekulasjo­ner fra hans side.

– Hun kan si at det handler om magefølels­e, men da mener jeg at hun kunne tatt inn Banks mye tidligere. Ingen har lyst til å si noe negativt om hverandre, og de har lyst til å oppretthol­de fasaden, mener Hansvoll.

Hansvoll lot seg heller ikke imponere nevneverdi­g av Braekhus prestasjon­er i ringen.

–Jeg skal ikke si at jeg er skuffet over henne, men jeg hadde forventet mer. Hun vinner de fleste rundene, men hun vinner dem knepent. Hun er den riktige vinneren, men jeg synes ikke hun overbevise­r, sier eksperten.

Små marginer

43-åringen tror at trenerbytt­et kan ha vaert én av faktorene som førte til at Braekhus måtte slite ekstra mye for søndagens seier.

– En bokser er nødt til å vaere konsentrer­t, og det er små marginer som avgjør. Desto bedre tiltrettel­agt det er rundt deg, desto bedre forberedt vil du vaere i ringen. Dette kan ha påvirket den siste lille skarpheten du trenger der, sier han.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway