Bergens Tidende

Sandvikens toppscorer med praktmål

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

Kennya «Yaya» Cordner har blitt en hit i Sandviken. Den kvikke angriperen fra Trinidad og Tobago er lagets toppscorer, og mot Grand Bodø vartet hun opp med nok et praktmål.

– Jeg tror ikke det er så mange i Toppserien som har det potensiale­t, ikke bare rent teknisk, men til å prøve og gjennomfør­e. Om det ikke blir rundens mål så er jeg imponert over de andre scoringene, sier Sandviken-trener Alexander Straus, som var tilbake på sidelinjen etter to kampers karantene da Sandviken vant 3-1 borte mot Grand Bodø.

– Gikk for det

Sandviken scoret tredje minst (23) forrige sesong, men halvparten av målene deres (11) kom mot Grand Bodø. De to møtene i 2017 endte 6–2 og 5–1 til Sandviken. Lagets seks mål denne sesongen har sikret dem ni poeng, og seieren mot jumboplass­erte Grand Bodø førte Sandviken opp i ryggen på innehavere­n av andreplass­en, Klepp, som er neste motstander.

I Cordner har Sandviken fått fire mål på seks kamper, og det siste var en perle. Med ryggen mot mål, nesten ute ved hjørneflag­get, vippet «Yaya» over motspiller to ganger, dro seg innover i feltet og fant det lengste hjørnet.

– Det er den type spiller jeg er. Jeg kan overraske til alle tider, følte jeg hadde det i meg og gikk for det, sier Cordner, som ble en del av Sandviken før sesongen.

– Det målet var kunst, og da snakker jeg ikke om i damefotbal­l, men kunst. Punktum, sier Straus.

Vil signere

Cordner har signert for innevaeren­de sesong, men en forlengels­e er ikke noen av partene imot.

–Vi vil beholde henne og hun trives, sier Straus, som legger til at det er samtaler mellom klubb og spiller.

– Om jeg får sjansen så vil jeg signere, sier Cordner.

Etter halvtimen spilt tok Sandviken ledelsen. Marije Brummel fant Amanda Perez i boksen fra høyre, og sistnevnte knuste Grand Bodøforsva­ret i duellen og headet ballen lekkert i det lengste hjørnet. Hennes første for Sandviken, som også holdt seg til pause.

– Akutt syk

Etter en roligere periode fikk hjemmelage­t avslutte upresset fra 16 meter. En noe dekket Gjøen fikk brukt rekkevidde­n og hindret utlikning.

Cordners solomål økte ledelsen til 0–2, men innbytter Vilde Fjelldal brukte bare fem minutter på å redusere alene med Gjøen like etter. Fem minutter før slutt fikk Ingrid Spord tid og rom i boksen, og den hjemvendte spilleren punkterte kampen, 1–3 til Sandviken.

– Det var som vanlig tett og jevnt, men vi vant for så vidt fortjent til slutt. Det er mye å gå på enda, men så har vi også så vidt startet prosessen, sier Straus, som fikk seg en tidlig utfordring.

Kristina Grøndal måtte av banen etter drøye 25 minutter.

– Hun fikk omgangssyk­e før kamp, og måtte gi seg. Vi får håpe det ikke sprer seg i laget, avslutter Straus. Nordlandsh­allen

Dommer: Ingvild Langnes Aarland, Malmefjord­en IL Tilskuere: 261

Mål: 0–1 Amanda Perez 32. min, 0–2 Kennya Cordner 73. min, 1–2 Vilde Fjelldal 76. min, 1–3 Ingrid Spord 85. min

Gult kort: Grand Bodø – Synnøve Hafnor

Sandviken: Nora Neset Gjøen – Kristina Herfindal Grøndal (26. Marte Hjelmhaug), Stine Hovland, June Roa Hammerslan­d, Karoline Isabell Bakke – Ingrid Altermark, Ingrid Marie Spord, Amanda Araceli Perez (84. Mia Nygard), Marije Brummel, Camilla Ness Ervik – Kennya Kinner Esther Cordner (90. Ajara Njoya)

?? FOTO: RUNE SAEVIG ?? SOLO: Kennya «Yaya» Cordner er Sandvikens toppscorer med fire mål, og har vartet opp med noen flotte solomål på sine seks kamper for klubben. Her mot Trondheims-Ørn, hvor angriperen satte to.
FOTO: RUNE SAEVIG SOLO: Kennya «Yaya» Cordner er Sandvikens toppscorer med fire mål, og har vartet opp med noen flotte solomål på sine seks kamper for klubben. Her mot Trondheims-Ørn, hvor angriperen satte to.