Bergens Tidende

Ble møtt med buing

- SINDRE TRYGSLAND OG NTB sindre.trygsland@aftenposte­n.no

Cecilia Braekhus var i alvorlig trøbbel i USA, men vant. Etterpå ble det pepet fra publikum.

Cecilia Braekhus måtte ta telling for første gang i karrieren, men slo Kali Reis på poeng i en dramatisk kamp i Carson i Los Angeles natt til søndag. Poengene var: Cecilia Braekhus - Kali Reis

97-92, 96-93, 96-93. Braekhus var storfavori­tt før kampen, og «The First Lady» leverte seieren folk forventet.

Men seieren kom ikke uten dramatikk.

36-åringen sank ordentlig dypt i knaerne i den sjuende runden etter en klokkeklar treffer fra Reis, og også i den påfølgende runden ble den norske boksedronn­ingen tydelig rystet.

Bryr seg ikke om buingen

– Hun er veldig sterk, hun er større enn meg og det var et bra slag. Jeg vil ikke ta noe vekk fra henne, hun bokset en god kamp, men jeg kom tilbake på beina og gjorde ferdig kampen. Jeg tenkte «OK, dette skjedde», men tok meg sammen, avsluttet kampen og tok beltene mine, sier Braekhus.

Fra publikum kunne man høre buing. De var tydelig misfornøyd­e med at det ikke ble hjemmeseie­r. Det er uklart om Braekhus faktisk var nedi i den sjuende runden, men hun måtte uansett ta telling.

–Det bryr jeg meg ikke om. Jeg har fått så mange tilbakemel­dinger på at det var en fantastisk kamp. Det er den første kvinnelig boksekampe­n på HBO. Alle er egentlig superhappy. Jeg kunne selvfølgel­ig vaert foruten den ene tellingen, men alt i alt har vi laget historie på den beste måten noensinne, sier Braekhus.

Fortsatt ubeseiret

Da hun fikk mikrofonen i ringen begynte det amerikansk­e publikumme­t å bue mens Reis’ støtteappa­rat løftet den amerikansk­e bokseren opp og bar henne rundt.

– Publikum mener jeg vant kampen, og jeg er for det meste enig. Jeg føler jeg var sterkere, spesielt i andre halvdel av kampen. Men gratulerer til Cecilia, vi får ta en omkamp og så se, sier Reis selv.

Seieren er Braekhus’ 33. i proffkarri­eren – og kan åpne opp enda flere dører for fremtidige kamper i USA. Tidligere på dagen meldte ESPN at bergensere­n får 50.000 dollar, rundt 400.000 kroner, for kampen.

Braekhus har tidligere uttalt at hun ønsker å få til et stormøte mot Cris Cyborg, og brasiliane­ren var ringside i Los Angeles fredag.

Hun ankom arenaen med sitt tittelbelt­e i MMA, og var for anledninge­n kledd i en T-skjorte hvor det sto «Cyborg vs. Braekhus». Hun satte med det videre fyr på ryktene om at de to vil møtes i ringen i naer fremtid.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway