Bergens Tidende

Åsane tok sine første bortepoeng

- JOAR OFFERDAL VATLESTAD joar.offerdal.vatlestad@bt.no

– Det er viktig at vi starter å ta poeng på bortebane, sier trener Mons Ivar Mjelde etter 1-1 mot Jerv.

Jerv og Åsane har en noe sammenflet­tet historie. Lagene rykket opp i 1.-divisjon etter 2014-sesongen, og er begge inne i sitt fjerde år på nest øverste nivå.

Søndagens oppgjør på Levermyr var lagenes åttende møte siden opprykket, og resultatet har stort sett blitt akkurat det samme.

Stopper på topp

Jerv har vunnet to oppgjør, cupen i 2017 og seriekamp i

2016, men de resterende seks har endt med poengdelin­g, med ett mål til hver.

– Det er ikke sikkert det er tilfeldig til slutt, men det kan vaere det. I cupkampen var det

1–1 før Jerv scoret på overtid. Det er en laeringspr­osess å kunne ta poeng borte, og vi er innforståt­t med at vi må bli bedre, sier Åsane-trener Mjelde.

Mjelde gjorde som Sogndal har gjort den siste tiden, og flyttet stopperen Magnus Bruun-Hanssen frem som spiss i en 4–3–3-formasjon.

– Det er litt det samme som Sogndal med Fredriksen (Ulrik, journ.anm.). Magnus er stor og sterk og kan slåss med stopperne, og det bidro til at vi gjorde en god bortekamp, sier Mjelde.

– Fornøyd

Hjemmelage­t tok etter 18. minutter.

Først et kvarter før slutt satt den for Åsane, og det var på dødball det skulle skje. Tomas Kristoffer­sens corner fant Michael Ogungbaro på første stolpe, og den tidligere Jerv-spilleren headet kontant inn 1–1.

– Vi slapp inn et noe billig mål, men jevnt over er vi fornøyde. Det er viktig at vi begynner å plukke poeng borte også, sier Mjelde.

ledelsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway