Bergens Tidende

Norge vant straffedra­ma

-

Norge revansjert­e straffetap­et mot Tyskland i OL. Tre mål på fire straffesla­g ga norsk 5-4-seier i gårsdagens VM-kamp.

Mathias Trettenes, Tobias Lindström og Anders Bastiansen overlistet iskaldt den tyske keeperen da kampen etter tre ordinaere perioder og forlengnin­g måtte avgjøres på straffesla­g.

Gull verdt

–Jeg er imponert over spillerne. Det er ikke så mange timer siden vi gikk av mot Latvia med et surt overtidsta­p, sa landslagss­jef Petter Thoresen til Viasat.

– Det var viktig for den mentale helsen vår å vinne to poeng i dag i stedet for å gi fra oss to.

De tre poengene Norge fikk med seg fra de to åpningskam­pene kan bli gull verdt med tanke på å unngå nedrykk. Det er nemlig lag nummer 16 og 15 i totalen som rykker ned.

– Vi fortjente seieren, sa Tobias Lindstrøm, som sier det ser bra ut for Norge med tanke på en eventuell kvartfinal­e.

– Det har vaert målet hele tiden, så det går vi for, sa Lindstrøm.

Svakt mot Latvia

Det så ut til at det skulle bli en tung start for de norske herrene da Mathis Olimb pådro seg en utvisning etter få sekunder. Lillebror Ken André var derimot frekk nok til gi nordmennen­e 1–0 før tyskerne hadde fått etablert seg i norsk sone Norge hadde en svak avslutning mot Latvia lørdag, men var mye bedre med mot tyskerne. Backen Daniel Sørvik gjorde mye rart i lørdagens kamp, men med litt under ti minutter igjen av søndagens kamp skjøt han pucken i mål til 4-3-ledelse bak en dekket tysk målvakt.