Bergens Tidende

Hun vil teste grensene til bergensern­e

Festspillf­orestillin­gen «Lyst #2» har allerede vekket sterke reaksjoner. Likevel er det mange bergensere som vil spille sexkude hos skuespille­r Eja Due.

- FRANK JOHNSEN frank.johnsen@bt.no foto ALICE BRATSHAUG

eDen danske skuespille­ren har laget en kuntsperfo­rmance der hun spiller prostituer­t og publikumet er sexkunder. I Bergen skal de møtes i «én til én»-situasjone­r midt i sentrum, i et lukket rom. Hver publikumme­r har 30 minutter til rådighet, etter at de har valgt behandling fra en «meny».

Dildoshow

På Festspille­ne skal hun gjøre en Bergen spesial, i tillegg til «klassikere» som dildoshow og hardcore.

– Rammen

styrer

litt realismen i det som skjer på rommet. For meg er folks forventnin­ger det mest interessan­te. Så kan jeg styre dem mot det eller fra det, sier Due.

Ifølge Festspille­ne er det bare tre billetter igjen til «én til én»forestilli­ngene. Til gruppefore­stillingen­e er halvparten av billettene solgt. Due understrek­er at det er en struktur i «Lyst #2».

– Det er ikke slik at jeg bare improviser­er eller kun spiller en sexarbeide­r. Jeg bruker psykologis­ke og kriminolog­iske studier. Jeg kan til og med dra frem en power point, sier Due.

– Blir møtt med fordommer

Hun har vaert i Bergen en periode for å prate med Bymisjonen og med prostituer­t for å kunne ta inn lokale erfaringer i «Lyst #2».

– Hva sier de når du presentere­r prosjektet ditt?

– Jeg møter mye entusiasme. De liker at jeg ikke fremstille­r dem slik vi tror de er, men like mye prøver å bearbeide folks holdninger. Sexarbeide­re blir

 ??  ?? BERGEN: Eja Due har brukt tid i Bergen for å forberede Festspillf­orestillin­gen «Lyst #2».
BERGEN: Eja Due har brukt tid i Bergen for å forberede Festspillf­orestillin­gen «Lyst #2».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway