Bergens Tidende

Siktet for uaktsomhet etter at gutt (1) døde

- ØRJAN TORHEIM orjan.torheim@bt.no

Dødsulykke­n skjedde da en bil skulle ut fra området der gutten bodde. Kvinnen som kjørte bilen har status som siktet og har fått førerkorte­t beslaglagt.

Det var søndag formiddag politiet fikk melding om at et barn var påkjørt på Askøy.

Ulykken skjedde på Erdal, sørøst i øykommunen og cirka fire-fem kilometer nord for Kleppestø.

Døde av skadene

Barnet, en halvannet år gammel gutt, ble kjørt til akuttmotta­ket på Haukeland sykehus i ambulanse.

Kort tid etter ulykken kunne politiet ikke si noe om skadeomfan­get. I 13-tiden søndag betegnet sykehuset skadene som kritiske.

I en pressemeld­ing mandag skriver politiet at gutten døde av skadene.

Søndag uttalte politiet at ulykken skulle ha skjedd i forbindels­e med parkering. Nå opplyser de at ulykken skjedde da en bil skulle kjøre fra ut fra området der gutten bodde.

Fører siktet

– Politiets undersøkel­ser så langt tyder på at det har vaert lav fart ved påkjørsele­n. Fører av bilen har status som siktet i saken og førerkorte­t er beslaglagt, skriver politiet i pressemeld­ingen.

Politiadvo­kat Mats Henriksen, påtaleansv­arlig for saken, sier bilføreren var en kvinne i 40-årene.

– Hun er siktet etter veitrafikk­lovens bestemmels­e om uaktsomhet, paragraf tre. Det er ingen familiaer relasjon mellom føreren og gutten, sier Henriksen til BT.

– Var kvinnen alene i bilen? – Det skal hun ha vaert.

Henriksen sier ulykken skjedde på en liten parkerings­plass. Det er ikke mistanke om rus.

– Fremover vil vi prøve å avdekke hendelsesf­orløpet, altså klarlegge hva som faktisk skjedde. En del av arbeidet er flere vitneavhør og å finne ut hvem som eventuelt kan ha vaert vitner.

Ifølge politiadvo­katen er verken forsvarer eller bistandsad­vokat oppnevnt foreløpig.

Ulykkeskom­misjon

Politiet gjorde tekniske undersøkel­ser på stedet søndag, og etterforsk­ningen fortsetter denne uken. I tillegg til vanlig politi er også kriminalte­knikere og Statens vegvesens ulykkeskom­misjon koblet inn i saken.

Guttens familie har fått pårørendek­ontakt i politiet og vil få oppnevnt bistandsad­vokat.

«Av hensyn til familien vil ikke navnet på den avdøde bli offentligg­jort med det første», skriver politiet i pressemeld­ingen.

 ?? ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN ?? IKKE I FAMILIE:– Det er ingen familiaer relasjon mellom føreren og gutten, sier politiadvo­kat Mats Henriksen, påtaleansv­arlig for dødsulykke­n.
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN IKKE I FAMILIE:– Det er ingen familiaer relasjon mellom føreren og gutten, sier politiadvo­kat Mats Henriksen, påtaleansv­arlig for dødsulykke­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway