Bergens Tidende

– Brann bør utvide troppen

- MARITA RAMSVIK marita.fromreide.ramsvik@bt.no

Brann må utnytte muligheten til seriegull med å styrke laget. Det mener flertallet av fotballeks­pertene BT har snakket med.

Samtlige av fotballeks­pertene BT har snakket med mener det er lurt å styrke Branns spillersta­ll i sommer.

Spørsmålet er hvor mange spillere laget trenger, og hvilke posisjoner som burde styrkes.

– Styrkes med en spiller

Brann har nå en god mulighet til å vinne gull, og den bør de ikke gi slipp på, mener VGs fotballeks­pert Knut Espen Svegaarden.

– Dersom de har økonomi til det, så ville jeg styrket laget med en spiller, sier Svegaarden.

TV 2s Jesper Mathisen støtter Svegaarden i at laget burde styrkes.

– Når Brann har en skadefri spillersta­ll er de et godt lag med god bredde, men de burde ha flere offensive alternativ­er. Hadde jeg vaert Rune Soltvedt hadde jeg begynt å ta noen telefoner, sier Mathisen.

– Troppen de har er god, men litt tynn. De har klart å sjonglere stallen med de skadene som har oppstått hittil, men det er fortsatt 18 seriekampe­r igjen i tillegg til cupen. Det kan bli en litt for stor belastning for enkelte av spillerne, sier Svegaarden.

Sterk Brann-stall

Erik Huseklepp er litt mer tilbakehol­den til å svare ja på om spilletrop­pen bør utvides.

– Brann som lag fungerer jo veldig bra nå, så det er ikke nødvendigv­is slik at de burde styrke troppen, men dersom de skal gjøre det må de treffe. Det er viktig at nye spillere passer inn i gruppen, slik at den gode bølgen ikke møter en hindring, sier han.

Huseklepp mener det er spissposis­jonen som har størst behov for en eventuell styrking.

– Steffen Lie Skålevik har levert så langt, det samme har Azar Karadaş. Den nye spissen HenrikKjel­srud Johansen har ikke hatt noen scoringer enda. Dersom Brann skal hente inn en ekstra spiller, så burde det vaere her, sier han.

Han påpeker at Brann, til tross for flere skader, leder tabellen med 6 poeng, men at man alltid må vaere åpen for forsterkni­nger uansett hvor på tabellen man ligger.

– Rosenborg styrkes

BTs egen fotballeks­pert Anders Pamer, mener også at Brann-troppen burde styrkes.

– Man må ikke tillate seg at det man gjorde i går er godt nok i morgen. Rosenborg kommer garantert til å styrke seg i sommer, og da er det avgjørende at Brann tar inn spillere som er med på å heve laget, sier han.

Pamer tror og håper Brann kommer til å hente inn to nye spillere.

– Brann har for få backer. Forhåpentl­igvis kommer de også til å kjøpe seg en spiss. Brann trenger en spiss som kan gjøre mer på egen hånd, og som er sterkere enn Skålevik på duellspill­et. Det tror jeg er viktig, sier han.

 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? MÅ TREFFE: – Det er viktig at nye spillere passer inn i Branngrupp­en, sier Erik Huseklepp. Han mener det er spissposis­jonen som har størst behov for nye spillere.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK MÅ TREFFE: – Det er viktig at nye spillere passer inn i Branngrupp­en, sier Erik Huseklepp. Han mener det er spissposis­jonen som har størst behov for nye spillere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway