Bergens Tidende

Tok kontroll på andreplass­en

-

Lisa-Marie Utland scoret begge målene da Norges kvinneland­slag i fotball vant den viktige bortekampe­n mot Irland i VMkvalifis­eringen med 2–0.

Seieren gjør at Norge avanserte forbi irene til andreplass i gruppen og beholder sin skjebne helt i egne hender. Så lenge laget ikke avgir poeng mot Irland i Stavanger tirsdag eller borte mot svake Slovakia i august, blir Norge VM-klar med hjemmeseie­r mot Nederland i siste kamp.

Blir det ikke gruppeseie­r, ligger det nå an til at Norge iallfall blir blant de fire beste toerne som får vaere med i omspill om Europas siste VM-plass.

Irland tok poeng borte mot europamest­er Nederland i november og kan vaere en skummel motstander. Hadde Norge tapt fredag, ville laget i praksis vaert ute av kampen om gruppeseie­r, men laget gjorde jobben i Dublin.

Dominerte

Norge dominerte stort mot et irsk lag som er flinkest til å tette igjen bakover. Caroline Graham Hansen skapte ubalanse med individuel­le ferdighete­r, men Norge måtte støtte seg til dødballkom­petanse og duellstyrk­e for å få sine mål.

I det 21. minutt tok Guro Reiten hjørnespar­k fra høyre og skrudde ballen inn i midten. Der gikk Utland opp i en klynge med både mot- og medspiller­e. Hun stanget ballen utakbart i mål.

Reiten var naer å doble ledelsen rett før det var spilt en halvtime, men hennes skudd fra 14 meter smalt i tverrligge­ren og ut.

Skremmesku­dd

Norge sto for alt som var av sjanser i første omgang, men fikk nesten en forferdeli­g start på de siste tre kvarterene. Rett etter en farlig avslutning fra Frida Maanum kontret hjemmelage­t, og hurtigtoge­t Leanne Kiernan løp fra alt som var av norske sikringssp­illere.

Alene med keeper Ingrid Hjelmseth avsluttet hun litt for tidlig, og den norske keepervete­ranen reddet ganske komfortabe­lt.

Flere skremmesku­dd kom ikke fra Irland. Etter en drøy time kom dødballmål­et som punkterte kampen. Caroline Graham Hansen tok frispark midt på Irlands halvdel, Ingrid Syrstad Engen forlenget fremspille­t med hodet, og etter en duell inne i målgården kunne Utland plassere ballen i nesten åpent mål.

Flere mål ble det ikke, selv om Reiten hadde et stolpetref­f i sluttminut­tene. NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway