Bergens Tidende

Rosenborg til topps

-

Rosenborg sprudlet i lokaloppgj­øret mot Ranheim og vant fortjent 3–1. Nå leder trønderne eliteserie­n for første gang i 2018.

Mike Jensen sendte hvittrøyen­e i føringen da han avsluttet en mønsterkon­tring med en lur avslutning allerede etter 13 minutter. Rosenborg fortsatte å dominere og det var ikke ufortjent da Anders Trondsen banket inn 2–0 like før halvtimen.

– En kamp der vi kontroller­er hele veien. Det eneste vi gjorde galt var ikke å score flere mål, slik at det blir mer spennende enn nødvendig. Jeg er veldig glad etter denne prestasjon­en, forteller RBKtrener Rini Coolen til NTB.

Ranheim var heldig som ikke lå under med mer, da Erik Tønne blåste nytt liv i kampen med sin redusering ti minutter før pause. Det var likevel aldri tvil om hvor de tre poengene skulle ende. Et snaut kvarter før slutt fastsatte Marius Lundemo resultatet til 3-1, da han pirket ballen over streken etter et frispark.

Med drøye ti minutter igjen å spille måtte Anders Trondsen forlate banen. Coolen håper han er klar til torsdagens europaliga­oppgjør mot Cork.

De tre poengene betyr at Rosenborg overtar serieledel­sen fra Brann, før bergensern­e tar imot Start mandag kveld. Det er første gang trønderne leder eliteserie­n i løpet av sesongen. Ranheim forblir på fjerdeplas­s.