Bergens Tidende

Reddet av toppscorer­en

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no

Sandviken-toppscorer Ajara Nchout viste hvorfor hun er nettopp det, og reddet det ene poenget med sin fulltreffe­r på tampen borte mot Kolbotn lørdag.

Sandviken hadde en strålende vårsesong, og lå på annenplass i Toppserien bak suverene Lillestrøm. Åtte seirer og to tap var fasit før de to siste kampene av vårsesonge­n.

Så kom tapene. Først 3–2-tap mot Røa, så 1–3-tap på Stemmemyre­n mot Stabaek, og Sandviken ble tatt igjen av Klepp på målforskje­ll.

Lenge så det ut som at trenden skulle fortsette da høstsesong­en ble sparket i gang i Kolbotn lørdag.

Sjansesløs­eri

– Kampen lørdag er kanskje en av våre beste prestasjon­er, sier Sandviken-trener Alexander Straus etter 1–1 mot Kolbotn.

Starten kunne dog vaert bedre for Sandviken. Allerede etter 14 minutter tok Kolbotn ledelsen, da Karina Saevik sendte hjemmelage­t i føringen.

Like etter scoringen skjøt Ingrid Marie Spord et frispark i tverrligge­ren. Det skulle bli en gjengangsm­elodi for Sandviken lørdag.

– Det var utrolig kijpt vi ikke vant i dag. Vi har så mange store sjanser, men klarte ikke å score mer enn ett, dessverre, sier Spord etter kampen.

Rundt timen fikk Sandviken tildelt straffespa­rk, men toppscorer­en Ajara Nchouts forsøk ble reddet av Kolbotns keeper.

– Hun skaper sjanser ut av ingenting. Hun er livsfarlig, samtidig burde hun scoret mer, sier Straus om målscorere­n, og sikter til to sjanser alene med keeper i tillegg til straffebom­men.

Ikke før det 79. minuttet fikk de hvite og røde fra Bergen endelig uttelling. Nchout satte ballen i mål til 1–1 på Sofiemyr Stadion. Dette var hennes syvende scoring på ti kamper.

– Burde vunnet greit

Etter flere stolpetref­f og redninger på strek fra Kolbotn, ble det ikke flere mål til Sandviken. Gjestene tok dermed med seg ett poeng til Bergen, og unngikk samtidig sitt tredje strake tap. Forrige seier for Sandviken var borte mot Stabaek i cupen 19. juni.

– Det var veldig viktig at vi ikke tapte i dag, for i dag burde vi vunnet komfortabe­lt. Tidligere i år har vi vunnet uten en god prestasjon, men i dag fikk vi lite uttelling tross en god prestasjon. Det jevner seg litt ut i løpet av en sesong, analyserer trener Straus.

Samtidig som Sandviken spilte uavgjort mot Kolbotn, vant tabellnabo Klepp borte mot Røa. Rogalandsl­aget ligger med det på annenplass, to poeng foran Sandviken på tredjeplas­s.

Neste kamp for Sandviken er borte mot Vålerenga 12. august. Toppserien, Sofiemyr Stadion Tilskuere: 233

Mål: 1–0 Karina Saevik (14.), 1–1 Ajara Nchout Njoya (79.)

Gule kort: Stine Hovland, Sandviken

Sandviken: Nora Neset Gjøen– Laila Himle, Stine Hovland, June Roa Hammerslan­d, Kristina Herfindal Grøndal–Ingrid Marie Spord, Camilla Ness Ervik (Marte Bjelde Hjelmhaug fra 79.), Amanda Araceli Perez, Marije Brummel–Ajara Nchout Njoya (Ingrid Altermark fra 90.), Kennya Kinner Esther Cordner

Dommer: Henrik Andreas Pettersen, Gresvik IF 26-åringen er blitt enig om en kontrakt som i første omgang strekker seg ut sesongen. Midtbanesp­illeren melder overgang fra danske Lyngby til Start, som møter Brann i Bergen mandag.

– Jeg har veldig troen på prosjektet her. Start er en veldig fin klubb, og jeg gleder meg veldig til å komme i gang og hjelpe laget, sier Shala til klubbens nettsted.

Norsk-kosovanere­n slo gjennom for Odd i 2011 og meldte overgang til Slavia Praha i 2014. Han var senere på lån i tsjekkiske Slovan Liberec og tyrkiske Kasimpasa før han gikk til Lyngby i fjor sommer.

– Shala er kvikk i beina, har en god venstrefot og har en aggressiv spillestil. Og ingenting hadde vaert bedre om at han også kunne bidra med både mål og målgivende fra midtbanen, sier sportslig leder Tor-Kristian Karlsen. NTB

Kampen lørdag er kanskje en av våre beste prestasjon­er. Sandviken-trener Alexander Straus

 ?? ARKIVFOTO: TOR HØVIK ?? SIKRET POENG: Ajara Nchout sikret ett poeng for Sandviken borte mot Kolbotn lørdag. Her scorer hun mot Vålerenga tidligere i sesongen.
ARKIVFOTO: TOR HØVIK SIKRET POENG: Ajara Nchout sikret ett poeng for Sandviken borte mot Kolbotn lørdag. Her scorer hun mot Vålerenga tidligere i sesongen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway