Bergens Tidende

Fire skal ha blitt voldtatt

- ØRJAN TORHEIM OG NTB orjan.torheim@bt.no

De siste ukene har Europeiske Reiseforsi­kring fått melding om fire voldtekter av norske jenter i Hellas. Politiet i vest har ikke registrert noen slike saker.

– Vi velger nå å si fra om dette, da vi mener vi har et ansvar for å fortelle om en slik alvorlig utvikling, sier informasjo­nsdirektør Jon Berge i If og Europeiske Reiseforsi­kring.

– Det kan vaere tilfeldig at dette skjer samtidig med alt vi sett i mediene om festkultur­en på de greske øyene, men det er like fullt informasjo­n som bør frem, fortsetter han.

Hvert år blir det meldt inn voldtekter til selskapet, men ifølge Berge har de aldri fått det i et slikt omfang og kun fra ett land.

Alle de fire norske jentene er i slutten av tenårene. Voldtekten­e skal ha skjedd i forbindels­e med at de hadde vaert på byen eller på diskotek i Hellas.

– Dette minner oss om at det skjer svaert alvorlige ting på disse partystede­ne. Det er derfor viktig at alle som beveger seg ut i dette nattelivet også er klar over at ikke alle vil dem vel. Pass spesielt på at du aldri er alene eller for beruset.

Vest politidist­rikt har på spørsmål fra BT sjekket om de har registrert saker fra Hellas i sommer.

De finner ingenting registrert fra juni og fremover, men kan likevel ikke utelukke at saker kan dukke opp i form av etteranmel­delser.

Heller ikke Kripos har informasjo­n om tilhørighe­ten til de fire unge kvinnene som i dag ble omtalt av Europeiske Reiseforsi­kring og If.

Kripos har denne uken, forteller presseansv­arlig Ida Dahl Nilssen, bedt om informasjo­n fra gresk politi, uten å ha fått noen tilbakemel­ding så langt.

– Henvendels­en gjaldt generelt informasjo­n om nordmenn i Hellas, spesielt knyttet til de to større hendelsene på Kos og Ios, sier Nilssen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway