Bergens Tidende

Her er utmeldings­brevet

-

Slik formulerte Elisabeth Leirgul seg da hun meldte seg ut av Kristelig Folkeparti:

«Jeg melder meg herved ut av Kristelig Folkeparti, etter 18 år som medlem. Utmeldinge­n skyldes uenighet med den politiske dreining som har vaert i KrF de seinere år. Partiet har flyttet seg mot venstre i norsk politikk, og det har i flere år vaert total uforutsigb­arhet når det gjelder hvem partiet vil samarbeide med.

Partiets sentrale politikere bruker mye energi på å kritisere den nåvaerende regjeringe­n, og var til min store forskrekke­lse klar til å felle den på en beklaget Facebookpo­st, der kritikken gikk på retorikk mer enn politikk. Migrasjon er en av nåtidens viktigste utfordring­er. Det synes som KrF er mer opptatt av å demonstrer­e moralsk forargelse over andre partiers retoriske utspill enn av å vaere med og utforme en trygg og baerekraft­ig integrerin­gspolitikk.

KrF beveger seg også i verdispørs­mål. I jaget etter nye velgergrup­per tar man avstand fra de verdikonse­rvative standpunkt­ene. Politikken bygger nå i økende grad på humanistis­ke verdier i stedet for det programfes­tede verdigrunn­laget hentet fra Bibelen og den kristne kulturarve­n. Jeg innser at det ikke lenger er mulig å snu retningen for KrF, og opplever det lite inspireren­de å ha funksjon som bremse i partiet. Jeg ser dessverre ingen fremtid for de verdikonse­rvative i Kristelig Folkeparti.»

 ?? ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ ?? UT AV BYRÅD: Marita Moltu var gruppelede­r for KrF i bystyret da Dag Inge Ulstein og resten av partiet forlot byrådet på grunn av bybanesake­n. Nå har Ulstein mistet to bystyrerep­resentante­r.
ARKIVFOTO: ØRJAN DEISZ UT AV BYRÅD: Marita Moltu var gruppelede­r for KrF i bystyret da Dag Inge Ulstein og resten av partiet forlot byrådet på grunn av bybanesake­n. Nå har Ulstein mistet to bystyrerep­resentante­r.
 ??  ?? FERDIG: Elisabeth Leirgul har vaert medlem i KrF i 18 år. Nå er det slutt for 48-åringen.
FERDIG: Elisabeth Leirgul har vaert medlem i KrF i 18 år. Nå er det slutt for 48-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway