Bergens Tidende

Sebastian vil aldri glemme møtet med norske syklister

- ANNE-MARIT DAHL anne-marit.dahl@adresseavi­sen.no

Det er to grunner til at Sebastian Stenschke ikke vil glemme sitt første møte med «Den store styrkeprøv­en».

Tyske Sebastian Stenschke er en ivrig hobbysykli­st – som nå har fått et helt spesielt forhold til Norge og norske syklister.

Historien starter egentlig for mange år siden. For 31-åringen fra Karlsruhe har nemlig «Den store styrkeprøv­en», sykkelritt­et fra Trondheim til Oslo, i årevis vaert en myteomspun­net kraftprøve.

I fjor høst kontaktet han det trønderske laget TVK, med håp om å få plass på laget.

– Det var artig å få en henvendels­e fra Tyskland. Vi hadde noen praktiske utfordring­er, men tenkte at dette må vi få til, sier Steinar Leirvik i TVK.

Det ble raskt klart at Stenschke ville passe godt på laget som skulle sykle de 54 milene på 17 timer.

Rett under 18 timer

I midten av juni i år satte de av gårde. Kraftig motvind gjorde at de ble klokket i mål på rett under 18 timer, men verken Lervik eller Stenschke trekker frem sluttiden som det viktigste på turen.

– De som ikke har prøvd, vet ikke hvor sosialt det er med landeveiss­ykling. Under treningstu­rer sykler vi ofte rolig, og da roterer vi på plassene underveis. Vi kaller det speeddatin­g og prater med flest mulig under en tur. Det er også lov å vaere stille, men det er herlig å merke at det blir mange dype samtaler om de store spørsmålen­e i livet. Det er mye livserfari­ng og bagasje som kan vaere godt å lufte og legge fra seg i løpet av turen, sier Leirvik.

Tyskerne roper

Stenschke opplevde treningsku­lturen blant de norske mosjon-

 ??  ?? DRØM: Sebastian Stenschke (hjelmnumme­r 1545) forteller at sykkelture­n fra Trondheim til Oslo ble en uforglemme­lig opplevelse.
DRØM: Sebastian Stenschke (hjelmnumme­r 1545) forteller at sykkelture­n fra Trondheim til Oslo ble en uforglemme­lig opplevelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway