Bergens Tidende

Dolve må ta smertestil­lende for å klare å konkurrere

- ØYSTEIN VIK oystein.vik@bt.no

ganger, konsentrer­te Warholm seg om å få i seg nok vann og avkjøle kroppen med vaeske.

Warholm gikk som vanlig hardt ut fra start. Han fant rytmen, han beholdt roen, men han fikk kamp fra mannen i to baner innenfor, Yasmani Copello.

Inn på oppløpet hadde Copello én meters ledelse. Duellanten­e lå helt likt inn mot den tiende og siste hekken.

Men Copello trippet, og det utnyttet Warholm, som akselerert­e på oppløpssid­en og stormet inn mot mål til EM-gull og norsk rekord på tiden 47,64.

22-åringen leverte i EM. Han gjorde jobben alle forventet.

– Jeg trener hver dag, og med sånne dager som i dag, er det så sykt verdt det. En må alltid holde seg sulten. Det motiverer meg at alle hjemme i Ulsteinvik sitter hjemme og ser på. Det kun det (gull) som sto i hodet på meg, sier Warholm.

Nå venter 400 meter flatt. Alt der er som bonus å regne.

Om det er mulig med ny medalje?

Definitivt. Og på en god dag, kanskje han dobler med et nytt EM-gull?

Stavhopper Eirik Dolve fra Bergen har vaert forfulgt av uhell i 2018.

– Jeg har smerter i magen hver dag. Før konkurrans­er må jeg spise smertestil­lende for ikke å bli hemmet av det, forteller Eirik Dolve til BT.

Bergensere­n jakter sin første internasjo­nale finale i et mesterskap som senior. Fredag morgen konkurrere­r han i stavsprang­kvalifiser­ing i EM i Berlin, og dersom alt klaffer, så går han til finale søndag kveld.

– Det er ikke umulig. Hopper jeg 5,55–5,60 meter så bør det gå, sier Dolve som har en personlig rekord på 5,66 meter.

Våknet med smerter

Men 2018 har vaert et ulykkesår for Dolve. Tidlig i mai våknet 23-åringen med smerter i magen. Smerter som ikke har gitt seg siden.

– Det kjentes ut som kraftig gangsperre med en gang. Men det var det ikke. Jeg endte opp med å slite med å gå og ikke kunne trene styrke i hele mai og juni, sier Dolve.

Altså fikk han ødelagt hele forsesonge­n. Den som skulle sette ham i perfekt stand til årets store mål: EM i Berlin.

Smertene har han ennå ikke kontroll på, selv om han har hatt stigning i formen gjennom juli.

– Det er derfor jeg må ta smertestil­lende. Men jeg vet ikke hva som er grunnen til dette, sier Dolve. Heldigvis blir ikke skaden verre.

– Når jeg tar smertestil­lende og kjører på alt jeg har, så skulle man tro det ble verre dagen etterpå. Men det blir det ikke, sier Dolve.

Etter sesongen skal han utrede hva som gjør at han har smerter i magen. Men enn så lenge tar han smertestil­lende medisin, og håper å gjøre det godt i EM og resten av sesongen.

Brukne staver

Som om ikke mageproble­mene var nok, fikk også Dolve ødelagt alle stavene han bruker når han hopper stavsprang. Da han kom til Evje – der han skulle forberede seg til EM – etter et treningsop­phold i Spania i juli, fikk Dolve seg en ubehagelig overraskel­se da han pakket opp stavene.

– Trolig er det en buss eller en stor bil som har kjørt over stavene. Enten på Flesland eller i Malaga, sier Bjørn Åge Herdlevaer, Dolves trener.

Med tre uker igjen til EM hadde Dolve et problem. Han måtte ha nye staver, og det fort. Klubben hans Fana IL tok kontakt med stavprodus­enten Essx i USA, og de lovet å sette alt annet til side og lage nye staver. Dolves kompis og fysioterap­eut i Fana, Kristian Hansen Bruvik, reiste på en tredagerst­ur til Dallas for å hente de nye stavene noen få dager seinere.

– Jeg reiste en torsdag til USA, fløy tilbake til Norge i helgen og kjørte med stavene til Evje. Søndag kveld, åtte dager etter han så at stavene var ødelagte, hadde Eirik nye staver på plass, forteller Bruvik.

Det kostet 60.000 kroner å kjøpe nye staver og å hente dem til Norge.

Nytt design

De nye stavene er uvant for Dolve, men de skal vaere enda bedre enn de gamle.

– Produsente­n har endret litt på designet, og de nye stavene kjennes mindre enn de er. Det kan gi et psykisk overtak, sier trener Herdlevaer.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Alder: 22 å, født 28. februar 1996 i Ulsteinvik. Idrett: Friidrett. Favorittøv­else: 400 m hekk.Høyde: 1,87 m.Vekt: 80 kg. Trener: Leif Olav Alnes. Utvalgte personlige rekorder: 400 m hekk: 47,64 (norsk rekord) og 400 m flatt: 44,87 (norsk rekord).Utvalgte internasjo­nale meritter: EM-gull 2018 (400 m hekk), VM-gull 2017(400 m hekk), gull U23-EM2017 (400 m hekk) og sølvU23-EM 2017 (400 m flatt). To seirer i Diamond League2017 (Oslo og Stockholm). Aktuell: Tok EM-gullet på 400 meter hekk i Berlin torsdag. Han senket samtidig sin norske rekord til47,64. NYE STAVER: Eirik Dolve har fått seg nye staver til å hoppe stavsprang med. Det måtte han etter at noen kjørte over de gamle. – Det var litt uvant å hoppe med de nye stavene i begynnelse­n, men jeg tror jeg kommer til å like dem på sikt, sier Dolve.
FOTO: PRIVAT Alder: 22 å, født 28. februar 1996 i Ulsteinvik. Idrett: Friidrett. Favorittøv­else: 400 m hekk.Høyde: 1,87 m.Vekt: 80 kg. Trener: Leif Olav Alnes. Utvalgte personlige rekorder: 400 m hekk: 47,64 (norsk rekord) og 400 m flatt: 44,87 (norsk rekord).Utvalgte internasjo­nale meritter: EM-gull 2018 (400 m hekk), VM-gull 2017(400 m hekk), gull U23-EM2017 (400 m hekk) og sølvU23-EM 2017 (400 m flatt). To seirer i Diamond League2017 (Oslo og Stockholm). Aktuell: Tok EM-gullet på 400 meter hekk i Berlin torsdag. Han senket samtidig sin norske rekord til47,64. NYE STAVER: Eirik Dolve har fått seg nye staver til å hoppe stavsprang med. Det måtte han etter at noen kjørte over de gamle. – Det var litt uvant å hoppe med de nye stavene i begynnelse­n, men jeg tror jeg kommer til å like dem på sikt, sier Dolve.
 ?? FOTO: KAI PFAFFENBAC­H, REUTERS/NTB SCANPIX ?? JEVNT: Det ble en svaert tett duell mellom Karsten Warholm og Yasmani Copello.
FOTO: KAI PFAFFENBAC­H, REUTERS/NTB SCANPIX JEVNT: Det ble en svaert tett duell mellom Karsten Warholm og Yasmani Copello.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway