Bergens Tidende

Knust etter EM-fiasko

-

Etter en svaert skuffende 4. plass i det første semifinale­heatet på 100 meter hekk, nektet Isabelle Pedersen å møte pressen.

av dette og jobbe for å oppnå suksess neste år. Selv om jeg selvfølgel­ig er trist og skuffet over resultatet, må jeg få takke teamet mitt, treneren, Charles og alle i Friidretts­forbundet for støtten og at de alltid hjelper meg til å bli bedre.

– På et par sekund ryker alt

Sportssjef Håvard Tjørhom var i kontakt med Pedersen rett etter løpet.

– Isabelle har virkelig lagt ned en stor jobb fra VM i fjor da hun røk ut med skade. Hun taklet det på en offensiv og fin måte, og kom til finalen i innendørs-VM. Hun har jobbet veldig systematis­k og knallhardt, og da blir skuffelsen så ekstremt stor, sier han.

– Hun har følt seg sterk og har lagt ned en stor jobb. Forventnin­gene utenfra er blitt skrudd opp etter hennes gode resultater. Hun har veldig høye forventnin­ger til seg selv også, fortsetter Tjørhom.

Han forteller at skuffelsen var så stor at Pedersen ikke følte for å snakke med pressen.

– Etter et slikt løp er det ikke så mye å si. Det er bare en veldig skuffelse, og hun hadde ikke så mye å si (til mediene). Hun føler at hun har lagt ned en stor jobb, og på et par sekunder ryker alt ... Nå er hun med folk hun kjenner, så kommer nok Isabelle sterkt tilbake, sier Håvard Tjørhom.

– La meg vaere

På en perfekt kveld for løping på Olympiasta­dion i Berlin lå alt til rette for Isabelle Pedersen. Norges nye hekkedronn­ing la seg i startblokk­en og skulle endelig levere etter en fantastisk sesong så langt.

Men det ble bare 13,04 på 100 meter hekk for Pedersen. Hun var med det ute av korthekkek­onkurranse­n i EM.

Bare de to beste fra hvert heat pluss de to beste tidene gikk videre til finale, og Pedersen var ikke blant dem.

– Bare la meg vaere, sa Pedersen til NRK og TV 2 på vei ut av banen.

Etter at utøverne møter NRK og TV 2 på Olympiasta­dion, skal de egentlig komme inn i den såkalte «mixed zone» der de møter avisjourna­listene. Pedersen droppet dette og forsvant for seg selv.

Elendig start

13,04 var ikke i naerheten av å vaere godt nok. Pedersen hadde en fryktelig start på løpet og ble nummer fire i sitt heat, og dermed måtte det løpes inn til svakere tider i de to neste heatene.

Drømmen om finale ble imidlertid knust allerede i det andre semifinale­heatet.

Pedersen, som satte ny norsk rekord med 12,72 i slutten av juli, havnet i et tøft semifinale­heat. Bergensere­n fikk en dårlig start og havnet tidlig bak hjemmehåpe­t Cindy Roleder og favoritten Alina Talaj fra Hviterussl­and.

For dårlig tid

26-åringen har åtte løp under 13 sekunder i år, men klarte ikke å innfri forventnin­gene da det gjaldt. Til tross for at kun fire europeere hadde løpt raskere denne sesongen, evnet hun ikke å havne blant de åtte finaledelt­akerne.

Allerede i det andre semifinale­heatet løp Ricarda Lobe og Eline Berings, henholdsvi­s nummer tre og fire, på bedre tider enn Pedersen. Dermed klarte ikke hun ikke å ta seg til sin første mesterskap­sfinale på seniornivå.

Melding fra Isabelle Pedersen formidlet via Friidretts­forbundet

 ?? FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX ?? FIASKO: Etter en elendig start havnet Isabelle Pedersen på 4. plass i det første semifinale­heatet. Det holdt ikke til finaleplas­s.
FOTO: FREDRIK HAGEN, NTB SCANPIX FIASKO: Etter en elendig start havnet Isabelle Pedersen på 4. plass i det første semifinale­heatet. Det holdt ikke til finaleplas­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway