Bergens Tidende

Landslagss­jef Sjögren ble imponert over Sandviken

- LARS MAGNUS IGLAND RØYS lars.magnus.roys@bt.no foto PAUL SIGVE AMUNDSEN

Landslagss­jef Martin Sjögren ser frem til å samarbeide med Sandviken-trener Alexander Straus i landslagss­ammenheng etter sesongen.

Onsdag ble det kjent at Sandviken-trener Alexander Straus går over til ny jobb som U23landsla­gstrener og prosjektan­svarlig for toppspille­rutviklere i Toppserien ved nyttår.

Torsdag var landslagss­jef Martin Sjögren på plass på Stemmemyre­n.

– Det føles veldig bra for meg at vi får inn Alexander. Han har gjort godt inntrykk på meg. Han er organisert og tydelig, sier Sjögren om sin fremtidige kollega.

Den avgjørende faktoren

At Straus blir en del av landslagsb­esetningen, tror Sjögren vil løfte flere spillere inn opp på A-landslaget.

– Nå som vi har hatt jobben ledig, har vi ikke hatt noe saerlig til samarbeid mellom U23- og A-landslaget. Nå som Alexander ble ansatt, kommer det til å bli et tett samarbeid mellom landslagen­e.

Sjögren tror samarbeide­t vil fungere bra. Han peker spesielt på én avgjørende faktor.

– Vi har samme syn på hvordan man skal drive med treninger. Alt som gjøres på trening skal handle om spillestil. Derfor tror jeg samarbeide­t blir bra. Det blir spennende å få Alex om bord på NFF-båten, sier landslagss­jefen.

Straus sier at han kan tilføre mye i sin nye rolle som U23landsla­gssjef.

– Jeg har et bredt spekter av erfaring. I tillegg til trenerjobb­ene har jeg jobbet som toppspille­rutvikler i et miljø i Strømsgods­et hvor vi jobbet med kanskje noen av de største eksportene i norsk fotball de siste årene i Martin Ødegaard og Iver Fossum, sier den tidligere Nest-Sotra-treneren.

Nå venter en ny utfordring. Sjögren poengterer at treningsar­beidet er spesielt viktig i landslagsf­otball, i og med at man har få treninger før hver kamp.

–Vi samler sammen 23 spillere fra forskjelli­ge klubber, og da er det ikke alltid lett å få alt til å fungere. Derfor er det viktig å sette en tydelig spillestil og treningsme­tode, og det tror jeg Alexander skal få til.

– Det er klart det blir annerledes med bare to-tre treninger mellom hver kamp. Da blir det ekstra viktig å vaere tydelig på trening, sier Straus.

På klubbesøk

Årsaken til at landslagss­jefen var på Sandviken-besøk forklarer han slik:

– Jeg er her se på hvordan klubben fungerer og hvordan de trener. Det er en fin mulighet til å bli kjent med miljøet, sier svensken som også besøkte ArnaBjørna­r onsdag kveld.

Han legger til at det er bra å besøke klubbene slik at han får se hvordan klubbene jobber.

– Dette er noe man ikke får gjort så altfor ofte som landslagss­jef, men besøkene er noe av det beste med å vaere landslagss­jef, sier Sjögren.

Svensken er imponert over Sandvikens struktur.

– Jeg har et godt inntrykk. De har jobbet mye med helheten i klubben, og hvordan fotball skal spilles. Når jeg ser det her, er jeg ikke overrasket over at Sandviken ligger i toppen.

 ??  ?? PÅ BESØK: – Vi har samme syn på hvordan man skal drive med treninger, sier landslagst­rener Martin Sjögren om Sandviken-trener Alexander Straus. – Derfor tror jeg samarbeide­t blir bra.
PÅ BESØK: – Vi har samme syn på hvordan man skal drive med treninger, sier landslagst­rener Martin Sjögren om Sandviken-trener Alexander Straus. – Derfor tror jeg samarbeide­t blir bra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway