Bergens Tidende

Per Stiegler om bybane over Bryggen: «Snu før katastrofe­n er total»

Etter snart tolv år som bystyremed­lem trekker Per Stiegler (Ap) seg fra bypolitikk­en. Nå tar han et siste bybaneoppg­jør med sine egne.

-

eog for alltid ødelagt», skriver han i svaret.

Redde for Venstre og KrF

I sin tid i politiet var Stiegler blant annet operasjons­leder. I brevet påpeker han at det var vanlig å stenge Fløyfjells­tunnelen minst en gang i uken. Da må bilene sendes gjennom sentrum. Med Bryggen stengt for biltrafikk, er det Øvregaten som blir den alternativ­e traseen.

«Den er ikke og kan ikke gjøres skikket til en slik trafikk. Jeg er også sikker på at Bryggens verdensarv­status ryker. Derfor, snu før katastrofe­n er total. Legg bybanen mot Åsane i tunnel», avslutter Stiegler brevet.

Neste høst er det lokalvalg. Stiegler frykter velgernes dom.

– Jeg er redd for at vi vil få dette igjen av velgerne. Det er synd, for vi styrer byen på en god måte.

– Vi burde stått sterkere på at vi var den store vinnere ved valget i 2015, fortsetter han.

Byutviklin­gsbyråd Anna Elisa Tryti (Ap) har ikke lest innspillet fra Stiegler ennå. Innholdet kommentere­r hun slik:

– Jeg leder arbeidet med den kulturminn­efaglige gruppen som skal legge premissene for både arkitektko­nkurransen for Bryggen og Torget og selve regulering­splanen. Dette gjør vi nettopp for å overvinne de fleste av de ulempene som Bybanen vil kunne ha i området i forhold til kulturminn­er.

Tryti selv var opprinneli­g en motstander av Bryggen-traseen, og vedgår at det er ulike syn på denne.

– Men det blir ikke noen politisk omkamp om dette nå, sier Tryti, som ikke vil ha noen formening om partikolle­gaens valg av varslingsk­anal i denne saken.

 ??  ?? VIL DISKUTERE: Per E. Stiegler i Ap vil ha en debatt om bybanetras­een over Bryggen, men sier Ap-ledelsen legger lokk på diskusjone­n fordi de er livredde Venstre og KrF.
VIL DISKUTERE: Per E. Stiegler i Ap vil ha en debatt om bybanetras­een over Bryggen, men sier Ap-ledelsen legger lokk på diskusjone­n fordi de er livredde Venstre og KrF.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway