Bergens Tidende

Liverpool herjet med West Ham

-

Mohamed Salah trengte kun 19 minutter på å åpne målkontoen for Liverpool mot West Ham i Premier League søndag. Liverpool vant til slutt 4-0.

Liverpool viste klart og tydelig hvorfor mange anser klubben som en seriøs utfordrer til ligagull denne sesongen. West Ham fikk god gammeldags juling på Anfield i møte med Jürgen Klopps angrepsfot­ball, med Mohamed Salah i spissen.

Utspilt

Den brennhete egypteren, som scoret 32 seriemål forrige sesong, brukte under 20 minutter på å finne veien til nettmasken­e søndag. Men det var Sadio Mané som ble kampens spiller med to mål.

–Vi spilte bra fra start til slutt. Vi scoret fire og jeg to, så jeg er veldig fornøyd, sa Mané til BBC etter kampen.

– Vi har et sterkt lag, det vil hjelpe oss til å kjempe og gjøre vårt beste.

West Ham-forsvaret hang ikke med på notene mot hjemmelage­ts beryktede angrepsrek­ke med Salah, Sadio Mané og Firmino. Etter å ha sluppet unna med skrekken innledning­svis, tok flaksen slutt og Salah sendte Liverpool i føringen i det 19. minutt.

West Ham var rett og slett sjanseløse, og sekunder før pause doblet Sadio Mané hjemmelage­ts ledelse.

Da lagene gikk til pause hadde det vaert enveiskjør­ing i 45 minutter.

Slapp foten av gassen

Etter pause fortsatte Liverpool der de slapp før hvilen, og åtte minutter ut i omgangen lå den tredje ballen bak West Hamkeeper Lucas Fabianski.

Utover kampen virket Liverpool fornøyde, slapp foten av gassen, men fant likevel veien til mål og det uten Salah på banen.

To minutter før slutt ble egypteren tatt av banen til fordel for Daniel Sturridge. Sekunder senere fastsatte han sluttresul­tatet til 4-0.

Med 4-0 over West Ham tok rødtrøyene sin 500. trepoenger siden Premier League-oppstarten i 1992. Bare Manchester United (630), Arsenal (544) og Chelsea (538) har vunnet oftere i PL enn Liverpool.

?? FOTO: REUTERS ?? UTFORDRER: Liverpool har levert oppløftend­e spill i sesongoppk­jøringen. I Premier League-premieren viste Sadio Mané og co. at de ønsker å vaere med å kjempe om tittelen.
FOTO: REUTERS UTFORDRER: Liverpool har levert oppløftend­e spill i sesongoppk­jøringen. I Premier League-premieren viste Sadio Mané og co. at de ønsker å vaere med å kjempe om tittelen.