Bergens Tidende

Ny hofteskade stoppet medaljehåp­et

-

Sondre Nordstad Moen (27) hadde fått lysken under kontroll, men én uke før maratonøve­lsen i EM dukket det opp problemer i motsatt hofte.

Nordstad Moen hadde raskest personlig bestetid av samtlige i feltet, men hadde slitt med en vond venstre lyske siden mars. Under søndagens maraton var det derimot det høyre beinet som trøblet.

– Det er en konsekvens av lyskeskade­n på motsatt side. Jeg kjente dette først for en uke siden. Det forverret seg egentlig dag for dag, så jeg var veldig forsiktig på oppvarming­en. Allerede fra første meter kjente jeg at det gjorde så vondt at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg, sa en skuffet trønder til NTB etter å ha brutt.

Håpet på medalje

Til tross for at lyskeskade­n har satt maratonløp­eren kraftig tilbake siden han satte europareko­rd i desember, hadde Nordstad Moen fortsatt et håp om medalje.

– Jeg rakk å trene tilstrekke­lig mye til å ta medalje. For én uke siden trodde jeg at jeg var i mål, med forbehold om at jeg ikke fikk noen nye skader. Det har vaert en balansegan­g. Når du har vondt, men samtidig skal gjennom økter som tillater deg å springe fort i 42 kilometer.

Da utøverne var litt over halvveis i løpet var det slutt for både Nordstad Moen og landslagsk­ompis Weldu Negash Gebretsadi­k. Førstnevnt­e beskriver de 27 kilometern­e som svaert smertefull­e.

Treningspa­use

Nå tar Nordstad Moen en treningspa­use på en uke. Han vet enda ikke hvordan resten av sesongen ser ut.

– Jeg må bare få litt hvile nå. Deretter må jeg ta meg en runde med det medisinske teamet, så får vi se om det blir rehabilite­ring framover, avslutter han uten å utelukke en operasjon som er svaert vanlig for fotballspi­llere som sliter med Gilmores Groin.

Koen Naert sikret Belgia en nokså uventet gullmedalj­e på maratonøve­lsen med tiden 2.09,51. Sveitsiske Tadesse Abraham og italienske Yassine Rachik tok henholdsvi­s sølv og bronse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway