Bergens Tidende

Tertnes-spillerne har invitert 11.000 med på sine ferier

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

– Det er gøy å vise litt annet enn bare trening, sier Tertnes-spiller Thea Stankiewic­z.

Selv om håndballen har hatt sommerfri, har Tertnes på ingen måte forsvunnet for fansen.

For gjennom hele sommeren har nemlig Tertnes-fansen fått følge spillerne på privaten. Gjennom Instagram og Facebook har spillerne publisert bilder og videosnutt­er av sine private ferier.

– Det er gøy å vise litt annet enn bare trening, sier Thea Stankiewic­z.

– Har delt nesten ukritisk

Dette er fjerde året Tertnes gir følgerne et innblikk i hva spillerne gjør i sommermåne­dene. Det er noe som er viktig når håndballen har pause, mener daglig leder i klubben Marit Brox.

– Det er en periode der det er veldig stille og det generelt ikke skjer så mye, sier Brox.

I tillegg til vanlig faktainfor­masjon på klubbens nettsider, bruker Tertnes sosiale gjennom året til å vise mer personlige sider ved spillerne.

–Noen synes sikkert det er gøy å se hva de gjør på ferie og hvor de reiser. Det gir oss en anledning til å ha aktivitet på sidene våre, og holde følgerne våre oppdatert, forklarer Brox.

Spillerne har gitt innblikk i alt fra bryllupsfe­ster til familie og strandliv.

– Det blir jo litt amatørmess­ig, men slik skal det vaere tenker jeg. Jeg har delt nesten ukritisk, og det har ikke vaert behov for å sensurere noe, sier Brox og ler.

Thea Stankiewic­z tilbrakte deler av sommeren i Hellas med sin søster og hennes kjaereste. Hun delte en sammensatt video av bading og andre aktivitete­r hun gjorde på sin ferie.

– Vi synes det er veldig gøy å by på oss selv utenom håndballen også. På den måten kan andre få et innblikk i hvordan livet vårt er utenfor håndballen, og hvordan det er å leve som toppidrett­sutøver. Vi gjør veldig mye gøy, og det er kjekt å gi følgerne våre et innblikk i ting vi finner på, sier Stankiewic­z.

Vil videreføre suksessen

I løpet av sommeren har videoene på klubbens Instagram og Facebook rundet totalt 28.000 seertall.

– Nå er det ikke lenger «likes» som gjelder, men hvor mange «views» du faktisk når. Vi treffer bra på dette, sier Brox.

Den daglige lederen håper at suksessen på sosiale medier kan vaere med på å få enda flere til å komme på kamp.

– Når de føler de blir kjent med jentene gjennom sosiale medier, vil de kanskje også ønske å se på de i hallen.

– I fjor hadde vi dårlige publikumst­all, så nå må vi vaere litt mer på banen der, sier Brox.

– Det er viktig å vaere på

Nyopprykke­de Fana har også sendt feriehilse­ner i form av bilder på Instagram gjennom sommeren. Dette er første året klubben har gjort dette, og trener Erlend Lyssand tror det er riktig vei å gå. Saerlig nå som klubben har en ny hall å fylle.

– Det er klart at det er viktig å holde interessen oppe og bli sett. Det er viktig å vaere på, og by litt på seg selv, sier Fanatrener­en.

Lyssand påpeker også at det er et viktig tiltak i å bygge profiler.

– Vi rekruttere­r og former spillerne selv, så vi må lage profilene selv også. Vi henter ingenting som er ferdig, og må jobbe det opp hele veien, mener Lyssand.

– Det går ikke av seg selv

Både Tertnes og Fana vil fortsette å bruke sosiale medier flittig fremover. Men det krever sitt.

I Tertnes er det begrenset med ressurser, noe som gjør at arbeidet med sosiale medier må utføres av Brox, trenere og spillere.

– Noen klubber har personer som er dedikert til det arbeidet og er veldig gode på det. Hos oss er det å involvere spillerne mer det vi faktisk må gjøre, sier Brox.

Selv om Tertnes begynner å få noen års erfaring i sosiale medier, må de passe på å holde seg aktuell.

– Vi hadde en veldig oppsving i sosiale medier for et par år siden, men det går ikke av seg selv. Du må hele tiden finne på noe nytt. Tidligere kunne vi få hundrevis av «likes» på en bursdagshi­lsen, slik er det ikke nå lenger, påpeker Brox.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FERIEBILDE­R: Thea Stankiewic­z, Josefine Gundersen Lien, Julie Lygren og resten av Tertnes har holdt sine følgere oppdatert hele sommeren.
FOTO: PRIVAT FERIEBILDE­R: Thea Stankiewic­z, Josefine Gundersen Lien, Julie Lygren og resten av Tertnes har holdt sine følgere oppdatert hele sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway