Bergens Tidende

Alexander Kristoff sjanseløs på å forsvare EM-tittelen

-

Alexander Kristoff var ikke med i det avgjørende bruddforsø­ket og satt sjanseløs i hovedfelte­t da medaljene ble fordelt på EM-fellesstar­ten.

EM-tittelen gikk til italienske Matteo Trentin. Han var sterkest i utbrytergr­uppen på de siste meterne.

Sølvmedalj­en gikk til Mathieu van der Pole fra Nederland, mens belgiske Wout van Aert tok bronsen.

Alexander Kristoff kom

til mål sammen med et sterkt redusert hovedfelt.

– Det var brutalt. Det var en hard løype. Jeg punkterte rundt halvveis, og det var akkurat da det begynte å sprekke opp. Jeg fikk et hjul av Sven (Erik Bystrøm), og da var han ute av løpet. Resten av laget slapp seg med ned for å kjøre meg opp, og deretter forsvant de ut én etter én. Dermed satt jeg igjen alene, sa Kristoff til NRK.

– Jeg følte meg OK før punktering­en, men etterpå var det tungt, tilføyde han.

Ingen av de øvrige norske rytterne kunne hjelpe lagets kaptein mot slutten. Sondre Holst Enger var blant dem som fikk tekniske problemer underveis. Bystrøm måtte bryte etter å ha gitt Kristoff hjulet.

Det ble som ventet mange bruddforsø­k på fellesstar­ten i sentrumsga­tene i Glasgow. Hovedfelte­t, der det norske laget satt gjennom hele dagen, brukte mye krefter på å kontroller­e utbryterne.

Med drøyt fem mil igjen å sykle kom en 11 mann stor gruppe av gårde og opparbeide­t seg raskt en solid luke til feltet. Med drøyt to mil igjen å sykle var forsprange­t økt til rundt tre minutter.

Det skulle det vise seg umulig for hovedfelte­t å gjøre noe med, ikke minst som følge av at de fleste av de store nasjonene var represente­rt i bruddet. Dermed var Kristoff i realiteten sjakk matt.

Stavanger-karen var samtidig i godt selskap. Med seg i hovedfelte­t hadde han et kobbel andre spurtsterk­e ryttere, blant dem belgiske Greg Van Avermaet.

 ?? ARKIVFOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX ?? MISLYKKES: Alexander Kristoff punkterte og var uten mulighet til å følge det avgjørende bruddet i landeveisr­ittet i EM.
ARKIVFOTO: TERJE BENDIKSBY, NTB SCANPIX MISLYKKES: Alexander Kristoff punkterte og var uten mulighet til å følge det avgjørende bruddet i landeveisr­ittet i EM.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway