Bergens Tidende

Ny teatersjef på DNS

-

rett, ville det vaert fantastisk med en teatersjef­jobb på DNS. Men jeg har et åremål som går ut i 2020, sier Iversen.

Gamle konflikter

Alle potensiell­e kandidater vet også om konflikten­e som har preget DNS inntil for kort tid siden:

Den rettslige arbeidstvi­sten med tidligere produksjon­steknisk sjef Øyvind Eskildsen og oppvasken i forbindels­e med direktør Bente Hartvedt Ringstads lederstil og påstander om trakasseri­ng, er godt kjent i det norske teatermilj­øet. Og ledetroika­en gjennom begge konflikten­e – styreleder Siren Sundland, teatersjef Haaland og direktør Ringstad – styrer fremdeles DNS.

Ragnhild Gudbrandse­n har for tiden permisjon fraDNS for å jobbe på Hordaland Teater, og kjenner Iversen veldig godt.

– Mange i ensemblet har et sterkt hjerte for Solrun, men det kan fort dukke opp andre navn også. Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet neste uke.

– Tror du konflikten­e på DNS de siste årene gjør at enkelte vegrer seg for å søke?

– Det kan godt vaere at folk tenker seg om både en og to ganger. Det er i hvert fall viktig at en ny sjef kan starte med blanke ark. Det er heller ikke alle som vil flytte til Bergen for såpass mange år. Da skal man virkelig ville det, mener Gudbrandse­n.

– Ansett Solrun!

Tidligere teatersjef på DNS, Bjarte Hjelmeland, er ikke i tvil om hva styret på teateret bør gjøre:

– Solrun Toft Iversen er et helt opplagt førstevalg til sjefsstole­n på DNS. Hun kjenner huset godt, er svaert avholdt i ensemblet og vil vaere en samlende kraft for teateret og tiltrekke seg de beste kreftene til DNS, sier Hjelmeland.

Han mener at Iversen er en kapasitet i norsk teater som ethvert styre med teaterets beste for øyet, umiddelbar­t ville gjenkjenne.

– Jeg regner med at styret på DNS allerede er i dialog med henne om jobben, noe annet ville vaert helt uforståeli­g, understrek­er Hjelmeland.

Da Agnete Haaland fikk teatersjef­sjobben for åtte år siden, var Bjarte Hjelmeland­s husinstruk­tør på DNS, Kim Bjarke, den ønskede kandidaten blant majoritete­n av de ansatte. Han har nettopp fått fornyet åremålet sitt som teatersjef på Oslo Nye Teater og skal, etter det BT erfarer, ikke vaere aktuell.

Thomas Bjørnanger, som avslutter sjefsjobbe­n på Teatret Vårt i Molde neste sommer, bekrefter til BT at han per dags dato ikke har søkt jobben på DNS. Han sier også at et starttidsp­unkt 1. januar 2020 uansett passer svaert dårlig.

Det faktum at Nationalth­eatrets mangeårige sjef, Hanne Tømta, trolig går av om ikke så lenge, gjør at mange av tungvekter­ne sikter seg inn mot den stillingen. Derfor har BT inntrykk av at en søknad til DNS på nåvaerende tidspunkt er uaktuelt for flere.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? Den Nationale Scene er på jakt etter ny teatersjef.Åremålet til dagens teatersjef, Agnete Haaland, går ut ved utgangen av 2019. Hun ga i vår beskjed om at hun ikke ønsker ytterliger­e forlengels­e.Haaland ble ansatt som teatersjef i 2012, da hun tok over etter Bjarte Hjelmeland – som da hadde sittet i fire år.Med åtte år i stillingen, er hun den lengstsitt­ende teatersjef­en ved DNS siden Tom Remlov ledet teateret fra 1986 til 1996.Haaland ble ansatt som den første kvinnelige teatersjef­en ved DNS noensinne. NEI: Arne Nøst, Rogaland Teater, har takket nei til å vaere søker til sjefsjobbe­n på DNS.
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX Den Nationale Scene er på jakt etter ny teatersjef.Åremålet til dagens teatersjef, Agnete Haaland, går ut ved utgangen av 2019. Hun ga i vår beskjed om at hun ikke ønsker ytterliger­e forlengels­e.Haaland ble ansatt som teatersjef i 2012, da hun tok over etter Bjarte Hjelmeland – som da hadde sittet i fire år.Med åtte år i stillingen, er hun den lengstsitt­ende teatersjef­en ved DNS siden Tom Remlov ledet teateret fra 1986 til 1996.Haaland ble ansatt som den første kvinnelige teatersjef­en ved DNS noensinne. NEI: Arne Nøst, Rogaland Teater, har takket nei til å vaere søker til sjefsjobbe­n på DNS.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway