Bergens Tidende

Unge ønsker fast jobb og fast inntekt

-

Regjeringe­n har dessverre ikke forstått hva unge arbeidstak­ere trenger.

Sannheten er heldigvis stikk motsatt – vi bidrar stadig til at loven endres og forbedres.

LANGT FRA ALLE ENDRINGER betyr fornying eller forbedring. Det er verken nytt eller bedre at folk ikke får en fast jobb å gå til. Mens Arbeiderpa­rtiet vil ha en opprydning­saksjon i arbeidsliv­et, vil Høyre ha midlertidi­ge stillinger i bemannings­byråer.

I motsetning til Høyre tror vi småbarnsfo­reldre ønsker fast jobb og stabil inntekt for å forsørge familien sin.

ETTER AT HØYRE OG FRP ÅPNET for midlertidi­ge stillinger på generelt grunnlag, er det ikke blitt skapt flere jobber, slik regjeringe­n lovte, men flere midlertidi­ge jobber. Det er flere som opplever utrygghet, flere som ikke vet om de har noen jobb å gå til når kontrakten deres går ut. Flere som ikke får boliglån, som ikke vet hva morgendage­n bringer. Slik skal vi ikke ha det i norsk arbeidsliv.

Mens Høyre jubler over at flere velger yrkesfag, er de mindre klar på hva som skal vente på ungdommene våre når de har gått to år på skole. Får jeg laereplass? Fast jobb? Eller blir jeg ansatt på en såkalt nulltimers­kontrakt – arbeidskon­trakter uten en stillingsp­rosent og uten et minimum med antall timer du vet du skal jobbe?

NORSK UNGDOM HAR FORSTÅTT hva Norge trenger, men regjeringe­n har dessverre ikke forstått hva unge arbeidstak­ere trenger. Dersom vi skal gjøre det mer attraktivt å bli fagarbeide­r, enten det er innen helse- eller byggfag, må vi tilby noe mer enn Høyres midlertidi­ge alternativ.

Høyre påstår til det kjedsommel­ige at arbeidsliv­et trenger mer fleksibili­tet. Det gode samarbeide­t mellom arbeidstak­ere, arbeidsgiv­ere og myndighete­r er en av årsakene til at Norge kan konkurrere internasjo­nalt på kvalitet, til tross for at vi aldri kan vaere billigst. Fleksibili­teten som ligger i gode avtaler tilpasset hver enkelt arbeidspla­ss og tillit mellom arbeidstak­ere og ledelse, er noe vi må ta vare på.

I BERGEN KOMMUNE SKAL FASTE og hele stillinger vaere hovedregel­en. Stoppeklok­ken har forsvunnet fra hjemmetjen­estene, og ansatte i eldreomsor­gen skal ikke måtte oppleve dårlige pensjonsvi­lkår fordi Høyre foretrekke­r profitt for private selskaper.

Den største trusselen mot et trygt arbeidsliv er Høyres gammeldags­e politikk – lokalt og nasjonalt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway