Bergens Tidende

Klagene må kunne begrunnes

- KAI A. OLSEN

Selvfølgel­ig må studentene ha klagerett på karakterer, men kravet må vaere at klagen begrunnes faglig.

Professor i informatik­k, Høgskolen i Molde, Universite­tet i Bergen og OsloMet VANLIGVIS VIL KLAGENEMND­ENE ikke vaere like gode som faglaerere­n til å gi en riktig karakter. Der faglaerer vurderer alle studentene, ser klagenemnd­en bare på én.

Kanskje oppdaget faglaerer at eksamen ble for vanskelig, og ender opp med å justere de endelige karakteren­e. Den som gjorde det best, fikk da B istedenfor C. Studenten, som kanskje er vant med å få en A, klager. Klagenemnd­en ser på besvarelse­n og gir en D – de ser ikke hva resten av gruppen har presentert. Vi oppnår da at den som gjorde det best i kullet, får dårligere karakter enn mange andre.

SELVFØLGEL­IG MÅ studentene ha klagerett, men kravet må vaere at den gis en faglig begrunnels­e. Slik er det jo ellers. Møter en i retten uten argumenter, vil en jo høyst sannsynlig ikke få medhold. Vil du ha støtte fra Nav, må du argumenter­e for det. Klager du på flyreiser eller et annet kjøp, må du også argumenter­e for å få medhold.

Men slik er det ikke innen undervisni­ng. Her er det tilstrekke­lig å sende inn en ubegrunnet klage. Vi har altså et system som på ingen måte forbereder studentene på hva de vil møte ute i den virkelige verden.

MED EN BEGRUNNET KLAGE vil studenten ha langt bedre mulighet til å fremme sin sak, istedenfor å overlate det hele til en mer eller mindre tilfeldig dom fra en kommisjon. Her kan en vise til oppgavetek­sten, til egen besvarelse og til hva litteratur­en sier. Faglaerer vil i tillegg komme med sin vurdering. Da har kommisjone­n et godt grunnlag for å komme frem til en mer rettferdig karakter.

En slik ordning vil også fjerne de fleste unødvendig­e klagene. I dag er det slik at de som får en F, kan klage uten kostnad og risiko. I verste fall oppretthol­des karakteren stryk, i beste fall får de en bedre karakter.

Siden det vil vaere mer arbeidskre­vende å sende inn en begrunnet klage, vil en sannsynlig­vis stort sett bare få klager fra dem som har gode argumenter. Et slikt system vil i tillegg gi laereeffek­ter, både for studentene og faglaerern­e. Det er slik verden er innrettet.

Rettferdig­heten kommer ikke seilende på en fjøl. En må kjempe for å få rettferdig­het. Det kan elever og studenter like godt laere med en gang.

 ?? ARKIVFOTO: MARIE HAVNEN ?? FOR LETT Å KLAGE: Klager du på flyreiser, må du begrunne klagen. Sånn burde det vaert med eksamenska­rakterer også, skriver innsendere­n.
ARKIVFOTO: MARIE HAVNEN FOR LETT Å KLAGE: Klager du på flyreiser, må du begrunne klagen. Sånn burde det vaert med eksamenska­rakterer også, skriver innsendere­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway