Bergens Tidende

Knallsterk borteseier for Arna-Bjørnar

- TRULS FENRE sporten@bt.no

Arna-Bjørnar ga seg ikke før det sto 1–4 på resultatta­vlen borte mot Kolbotn. Nå har de for alvor meldt seg på i kampen om sølvet.

– Kolbotn på bortebane er ikke lett. Det er ikke mange mål de slipper inn på hjemmebane. Vi gjorde en veldig god førsteomga­ng, og vi er solide gjennom andreomgan­g, selv om intensitet­en falt litt i starten av omgangen, oppsummere­r Arna-Bjørnartre­ner Morten Røssland.

Med hele 4–1 til pause kunne rødtrøyene trygge inn ledelsen i andre omgang. Seieren gjør at laget kun er fire poeng bak Klepp på andreplass, som møter Vålerenga borte på søndag.

– Vi er forsåvidt der vi ønsker å vaere. Vi har satt oss i en fin posisjon. Nå har vi Stabaek hjemme i neste, det blir beintøft. Det kommer til å bli en gøy og spennende høst, mener Røssland.

Tenker ikke på sølv

Men sølvpraten vil han ikke gå inn på riktig ennå.

– Det er fortsatt for tidlig å se på tabellen. Vi må ha fokus på prestasjon. Jeg vet at det er kjedelig, men det er der vi er. Nå har vi Staebaek, så Sandviken. Det blir spenne å se hvordan det ser ut etter de kampene.

– Er målet seks poeng etter de kampene?

–Stabaek er et litt ekkelt lag. Det kommer til å bli tøft. Så er det lokalderby helgen etterpå. Vi har ambisjoner om seks poeng etter de kampene der, forteller Røssland.

– Lagseier

Arna-Bjørnar fordelte målene mellom seg på Kolbotn.

– Det var en god lagseier. Vi hadde fire forskjelli­ge målscorere, og bra bredde i det offensive. Vi hadde også et stopperpar som leverer solid. De var knallgode i dag, sier Røssland. Toppserien

Sofiemyr stadion

Tilskuere: 173

Dommer: Tinna Christense­n, Danmark (Nordisk utveksling) Gule kort: Elise Isolde Stenevik, Arna-Bjørnar. Tonje Pedersen, Kolbotn.

Mål: 0-1 Emilie Nautnes (2.), 0-2 Maria Brochmann (6.), 0-3 Amalie Eikeland (19.), 1-3 Marit Lund (29.), 1-4 Vilde Bøe Risa (45.). Arna-Bjørnar (4-4-2): Mackenzie Elizabeth Arnold - Helene Lokøy Gloppen, Ingrid Østervold Stenevik, Elise Isolde Stenevik (Nygard fra 71.), Cecilie Redisch Kvamme - Emilie Nautnes, Lisa Fjeldstad Naalsund, Amalie Vevle Eikeland, Thea Bjelde (Haugland fra 81.) - Vilde Bøe Risa (Risnes fra 89.), Maria Dybwad Brochmann.

 ??  ?? JUBLET: Arna-Bjørnar-spillerne fikk mye å feire borte mot Kolbotn, med hele fire scoringer før pause.
JUBLET: Arna-Bjørnar-spillerne fikk mye å feire borte mot Kolbotn, med hele fire scoringer før pause.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway