Bergens Tidende

Fra maktdemons­trasjon til thrillerav­slutning

- BENEDICTE A. BAKKEN benedicte.andersen.bakken@bt.no

Etter de første 30 minuttene borte mot Arendal så det ut som at FyllingenB­ergen hadde stø kurs mot alle poengene. Så våknet hjemmelage­t.

FyllingenB­ergen gjorde som de lovet fredag, og gikk hardt ut i årets første seriekamp.

Men mens 1. omgang ble en maktdemons­trasjon, vippet 2. omgang andre veien.

– Vi sto i en situasjon som vi ikke er vant med i Arendal, sier Andreas Gjeitrem etter sesongens første seriekamp som endte 23–23.

Dominerte i 1. omgang

FyllingenB­ergen-treneren viser til 1. omgang, for da tok de gulkledde kontrollen tidlig, og etter ti minutter hadde de en komfortabe­l luke på 6–2 til Arendal.

Slik fortsatte det utover i omgangen, og hjemmelage­t så rett og slett ikke ut til å få taket på gjestene fra Bergen. FyllingenB­ergen holdt Arendal på en komfortabe­l avstand gjennom hele 1. omgang, og ledet på det meste med fem mål på stillingen 12–7.

– Vi sto så bra bakover at de måtte kjempe for hver eneste scoring. De gangene de ikke scoret løp vi inn enkle kontringsm­ål. Vi fikk akkurat det kampbildet vi ville ha, sier Gjeitrem.

Lagene gikk til pause på 13–9 til FyllingenB­ergen.

– Vi fikk de til å endre taktikk, og de måtte jage baller. Det skal vi vaere glad for, sier Gjeitrem.

Hjemmelage­t våknet

Fjorårets sluttspill­finalist hadde nok en god prat i pausen, for Arendal viste seg fra en annen side etter hvilen.

I løpet av de første ti minut- Eliteserie­n Sør Amfi

Dommere: Magnus Muri Nygren, Andreas Daviknes Borge Utvisninge­r: ØIF Arendal: 3x2 min. FyllingenB­ergen: 6x2 min Toppscorer FyllingenB­ergen: Kasper Gudnitz, 7 FyllingenB­ergen: Zivojin Ilic, Kasper Gudnitz 7, Iben Hvidsten 5, Mario Matic 2, Jonas Haugsgjerd 2, Fredrik Mossestad 2, Marius Galta Ferkingsta­d 2, Andreas Ungesson 2, Inge Aas Eriksen 1, Boris Resovsky, Christian Morillo Lyngbø, Ole Morten Kristianse­n, Leander Myklebust Seime.

?? ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE ?? BARE ETT POENG: Etter den meget gode førsteomga­ngen burde Andreas Ungesson og Fyllingen rodd det hele i havn borte mot Arendal. Men det endte uavgjort.
ARKIVFOTO: EIRIK BREKKE BARE ETT POENG: Etter den meget gode førsteomga­ngen burde Andreas Ungesson og Fyllingen rodd det hele i havn borte mot Arendal. Men det endte uavgjort.