Bergens Tidende

Brann skriver proffkontr­akter med tenåringer for å holde andre klubber unna

-

– Det var utrolig motiverend­e å få en proffkontr­akt. Den viser at de tror på meg og ønsker å satse på meg, så det var veldig fint å få det tilbudet, sier Mikail Maden.

16-åringen fra Godvik er en av fire tenåringer Brann har skrevet proffkontr­akt med i løpet av sommeren.

Etter at Sander Christians­en

(17), som bare hadde amatørkont­rakt i Brann, ble hentet av tyske Borussia Mönchengla­dbach til prisen av en utdannings­kompensasj­on i vår, tok ledelsen i Sportsklub­ben kontakt med flere av sine største talenter og tilbød dem en proffkontr­akt.

I tillegg til Maden har klubben sikret avtaler med Mikael Baisotti (16), David Tufta (17) og Eirik Moldenes (18). I vår skrev også stopperen Nicholas Marthinuss­en (18) under på en liknende avtale.

– Kontrakten­e har sammenheng med utviklinge­n i fotballen. Det er en stor utfordring for oss at store utenlandsk­e klubber har ressurser og muligheten til å hente unge spillere fra hele verden. De har ikke bare egne representa­nter som oppdager spillere, men benytter også et stort speider- og agentnettv­erk. Det setter oss i en sårbar situasjon, forklarer sportssjef Rune Soltvedt.

Vil helst vente

En spiller på amatørkont­rakt kan signere proffkontr­akt med hvilken som helst klubb, gitt at den nye klubben betaler en såkalt utdannings­kompensasj­on. Beløpet ligger vanligvis et sted mellom 100.000 og 200.000

 ??  ?? TALENT: Mikail Maden (foran) spiller fast på Branns guttelag og aldersbest­emte landslag. Far Nihat Maden (i bakgrunnen) er opptatt av at den videre utviklinge­n skal bli så god som mulig.
TALENT: Mikail Maden (foran) spiller fast på Branns guttelag og aldersbest­emte landslag. Far Nihat Maden (i bakgrunnen) er opptatt av at den videre utviklinge­n skal bli så god som mulig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway